Kocasakal, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ise, “Bu kimyasal uygulama yapıldıktan sonra hükmün yanlışlığı ortaya çıkarsa, 'pardon' mu diyeceksiniz” şeklinde konuştu.
Meclis Adalet Komisyonunda kabul edilip Genel Kurul’a göndgrilen küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunanlara testosteron azaltıcı tedavi uygulanmasını içeren ve kamuoyunda “Hadım Yasası” olarak bilinen tasarıyı İstanbul ve Ankara Barosu Başkanları ANKA’ya yorumladı. Uygulamanın geri dönüşünün olmadığını belirten Kocasakal ve Feyzioğlu taslağı “vahim bir olay” olarak değerlendirdi.
-"İNSAN ONURUNA YAKIŞMIYOR"-
Cinsel istismarcılara ceza verilmesi, uzaklaştırılması ya da çocukların bulunduğu işyerlerinde çalıştırılmasının önlenmesine karşı olmadığını ve vahim bir taslak olduğunu vurgulayan Kocasakal “Ben 'hadım yasası' denilen testosteronların düşürülmesini öngören yasaya karşıyım. Bizler gene en ağır şekilde çocuk istismarcılarının cezalandırılmasından yanayız. Fakat insan onuruna yakışır cezalar olmalı bunlar. Bu tür cezaların geri dönüşü yoktur. İdam cezası gibi. Cezalar caydırıcı özellik taşıdığı gibi faili topluma geri kazanmayı da amaçlar. Bunun Suudi Arabistan’da hırsızlık yapanın elinin kesilmesinden farkı ne” değerlendirmesinde bulundu.
-"YANLIŞLIK OLURSA 'PARDON' MU DİYECEKSİNİZ"-
Taslağın çok yanlış hazırlandığını belirten Feyzioğlu ise, uygulanacak tedaviden sonra hükmün yanlışlığı ortaya çıktığında telafisinin mümkün olmayacağına dikkat çekti. Bedeni cezalara da karşı olduğuna değinen Feyzioğlu, “Bu faillerin suçlu olmadığı ortaya çıkarsa hormon azaltıcı tedavi uyguladıktan sonra 'Pardon' mu diyeceksiniz? Deniz Gezmiş’i astınız. Şimdi yanlış oldu diyorsunuz. Adamı geri getirebiliyor musunuz? Bu da onun gibi. Çok yanlış bir taslak. Bir hukukçu olarak bu tasarıya doğru demem mümkün değil” şeklinde konuştu.
ANKA