Bartın Limanı’nın konteyner limanına dönüştürülerek uluslararası sularda da aktif ve rekabetçi rol alması amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Bartın Belediyesi arasında Konteyner Terminali Fizibilite Etüdü Projesi sözleşmesi imzalandı.
Doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında 2011 yılının ilk proje sözleşmesini Bartın Belediyesi ile yapan BAKKA, girişimciliğin artırılması yanında bölgenin yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacak stratejik eylem ve faaliyetleri desteklemeye devam ediyor.
Bartın Belediyesi’nde yapılan imza törenine Belediye Başkanı Cemal Akın, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Program Yönetim Birimi Başkanı Mete Kaan Namal, Bartın Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Fethi Tatlıoğlu ve Bartın YDO Uzmanı O. Bahadır Kalecik ile birlikte belediye başkan yardımcıları Hasan Arınan ve Erol Demirkoparanoğlu katıldı.
Bartın Limanı’nın, kenti çıkmaz sokak olmaktan kurtaran tek çıkış noktası olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cemal Akın, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bartınımızın ekonomik açıdan büyümesi için daha geniş bir liman sahasına sahip olmak gerekiyor. Özellikle ağır sanayi kuruluşlarının konteyner taşımacılığı yapabilmesi için Bartın Limanı'nda konteyner terminaline ihtiyacımız olduğu düşüncesindeyiz. Bu bağlamda, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın ‘Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’ çerçevesinde Bartın Limanı geri sahasında yapmayı düşündüğümüz Konteyner Terminali fizibilite çalışmasında kullanılmak üzere ‘Faaliyet Desteği’ sözleşmesi imzaladık. Bu fizibilite çalışması ile Konteyner Terminali’nin bölgemize ne derece katkıları olacağı ortaya çıkacak. Bu katkılar olumlu ise Bartın Belediyesi olarak liman geri sahasında konteyner terminali kurulumuna başlayacağız. Konteyner terminali kurulumu için yapacağımız fizibilite çalışmasının Bartınımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Doğrudan Faaliyet Desteği Programı hakkında bilgiler veren BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel de yaptığı konuşmada programın genel amacının TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde sürdürülebilir bir sosyal ve ekonomik kalkınmayı hızlandırabilecek önemli fırsatların değerlendirilmesine ve bu gelişmelere engel teşkil edebilecek dar boğazların giderilmesine yönelik tedbirler ile planlama/araştırma faaliyetlerini desteklemek olduğunu ifade etti. Projenin Bartın’ın ve çevre illerinin uluslararası ticaret ve lojistik alanında rekabet gücünün artırılmasını hedeflediğini ifade eden Tezel şöyle konuştu: “Firmaların dışa açılmalarına destek sağlanması ve TR81 Bölgesinin sahip olduğu lojistik kaynakların en etkin şekilde kullanılması ve bu çalışmaların sonucunda Bartın Limanı’nın Konteyner Limanına dönüştürülerek uluslararası sularda da aktif ve rekabetçi bir rol alması için Konteyner Terminali Fizibilite Etüdü yapılması ve limanın en etkin şekilde nasıl kullanılabileceğinin tespiti amaçlanmaktadır.”
3 aylık uygulama süresi olan Konteyner Terminali Fizibilite Etüdü Projesinin toplam bütçesi 86 bin lira olurken BAKKA’nın destekleyeceği miktarın ise 75 bin lira olduğu bildirildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz