ANKARA (İNA) - SP Genel Başkanı Recai Kutan, Başbakan Bülent Ecevit'in 'nekahat' döneminin bir süre daha uzamasını, "Başbakan'ın sağlıklı günleri de Türkiye için bir yük idi. Şimdi hastalığı da en başta ekonomimiz için ve sosyal yapımız için bir yüktür" şeklinde değerlendirdi.
SP Başkanlık Divanı, Genel Başkan Recai Kutan başkanlığında toplandı. Genel Merkez'e gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kutan, 'nekahat' dönemi 2-3 hafta daha uzatılan Başbakan Bülent Ecevit'e 'acil şifalar' diledi. Kutan, Başbakan'ın sağlıklı günlerinin de hastalığının da Türkiye'ye, ekonomik ve sosyal yapısına bir yük olduğunu söyledi. Yapılan hesaplamalara göre Ecevit'in hasta olduğu dönemde ekonomik kaybın 9 trilyon liranın üzerinde olduğunu ifade eden Kutan, "Önümüzdeki 2-3 hafta dinlenecek tabi, nekahat devri geçirecek. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur ama SP için Başbakan'ın sağlığından önce toplumumuzun sağlığı bizim gözümüzde daha önemlidir" diye konuştu.
'ÖNCE KOMİSYON ÇALIŞSIN, SONRA MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANSIN' Kutan, ANAP'ın, Meclis'in tatilde olağanüstü toplanması için imza topladığının hatırlatılması üzerine ise, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen liderler zirvesinde aynı öneriyi kendisinin de yaptığını hatırlattı. AB ile ilgili acil yasaların hemen çıkarılması için partiler arası bir komisyon kurulması teklifini getirdiklerini ve komisyonun çalışmasını yaptıktan sonra Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasını istediklerini belirten Kutan, "Biz aynı fikrimizde ısrarlıyız. Ancak tabi, şunun görülmesi gerekir. O komisyon toplanmadan, komisyonda özellikle hükümet üyelerinin bu meseleye katkıda bulunup bulunmadıklarını görmeden kesin bir cevap vermemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu.
'AB GECİKEREK DE OLSA MUTLAKA OLUR' SP lideri Recai Kutan, bir gazetecinin, 'Partiler arasındaki uzlaşmazlıklar dikkate alındığında Türkiye'nin AB serüveni sona ermek üzere mi?' yönündeki bir sorusuna da, "Hayır, ben ümidimi hep muhafaza ediyorum. Çünkü aslolan milletin temayülüdür. Milletin bu konudaki düşüncesidir. Yapılan kamuoyu yoklamalarında halkımızın en az yüzde 70'i Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyor. Millet öyle istiyorsa biraz gecikerek de olsa mutlaka olur" karşılığını verdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın anketinde halkın yüzde 2'sinin AB'yi bildiği sonucunu hatırlatan bir gazeteciye ise, "Bir soruyu nasıl sorarsanız öyle cevap alırsınız. Halkımızın büyük bir bölümü AB'ye girilmelidir diyor. Ancak siz bunun detaylarını sorarsanız, zaten bunlar millete anlatılmış değildir. Hatta üzülerek ifade edeyim ki, AB üzerine bir sürü ahkam kesenler bile AB'nin ne anlama geldiğini yeteri kadar bilmiyorlar" diye cevap verdi.