YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Basın Enformasyon’a 80 uzman yardımcısı alınacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne 80 uzman yardımcısının alınacağını açıkladı.Başbakanlık Basın-Yayın ve...

Basın Enformasyon’a 80 uzman yardımcısı alınacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne 80 uzman yardımcısının alınacağını açıkladı.
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri'nin açılışına katılan Bakan Arınç, yerel medyanın sorunlarına yerinde çözümler üretmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
Göreve geldiklerinde BYEGM'nin varlığı ile yokluğunun belli olmadığını dile getiren Bakan Bülent Arınç, şöyle konuştu: “91 yıl önce kurulan BYEGM’yi çıkarttığımız Kanun Hükmünde Kararnameler ile güçlendirdik. Özellikle yurt dışı çalışma sahasının daha da genişletilmesine yönelik çalışma yaptık. Daha kaliteli personelle çalışmasını sağladık. 7 il müdürlüğe ilaveten 10 tane daha kurulmasına karar verdik. Bu toplantıya yetiştirelim dedik, ama olmadı. Yeni binasıyla birlikte önümüzdeki günlerde Bursa il müdürlüğümüz de faaliyete geçecek.”
Kuruma 80 uzman yardımcısı alacaklarını bildiren Arınç, şunları söyledi: “Uzmanlaşıyoruz. Basın yayın, uzman yardımcısı 80 kişi alacak. Teşkilat yapısında çok önemli değişiklikler oldu. Basın yayın enformasyonu uzmanlık seviyesine çıkarma kararı almış olduk. Kamu Diplomasisi Genel Koordinatörlüğü diye bir kurum kuruldu. Bunun genel sekreterliğini de BYEGM yapıyor. 2010 Şubat'ın da kuruldu. O da bana bağlıdır.”

KARAKAYA: BU TÜR ETKİNLİKLERİ SÜRDÜRECEĞİZ
Seminerin açılışında konuşan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da yerel medyanın güçlendirilmesi için bu tür etkinliklerin sürdürüleceğini bildirdi. Karakaya, “Yerel ve bölgesel medya, ülke basınında çok önemli bir yer tutmaktadır. Bizim amacımız, ülke basınında önemli bir yer tutan yerel medyanın arzulanan yerini almasını sağlamaktır.” diye konuştu.
BYEGM’nin gazetecilerin mesleklerini icra ederken herhangi bir yasakla karşı karşıya kalınmadan düşüncelerin ifade edilebilmesi için mücadele verdiğini anlatan Karakaya, “Hem hukuksal hem yasal düzenlemeler ile basın alanında özgürlüklerin geliştirilmesi için önemli adımlar atılmıştır.” dedi.
Türkiye genelinde 13 bin sarı basın kartlı gazeteci bulunduğu bilgisini veren Murat Karakaya, bunların önemli bir kısmının yerel ve bölgesel medyada çalıştığının altını çizdi. Karakaya şöyle devam etti: “Yerel medyanın sorunları ve çözüm önerilerini ele almak üzere buradayız. 13 bin sarı basın kartlı gazetecinin büyük bir kısmı yerel medyada çalışmaktadır. Gri pasaport uygulaması devreye girmiştir. Hizmet pasaportu olan gri pasaport verilmekte, bu da basın yayın tarafından yapılmaktadır. Basın Kartı Yönetmeliği'nde gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler