EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkahraman nasıl yazılır? Başkahraman ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki birçok kelime çok eskiden ve farklı dillerden gelip zamanla Türkçeleşmiştir. Bu tür kelimeler bazen farklı alanların oluşumu ile de ortaya çıkmıştır. Daha çok farklı kelimelerin bir araya gelmesi ile yeni anlamlara denk gelen ve birleşik türde olan kelimelerdir ve yazımlarında sık olarak hataya düşülür. Birleşik türdeki kelimelerin ayrı ya da bitişik yazılacağı karıştırılabilir.

Başkahraman nasıl yazılır? Başkahraman ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birden fazla kelime bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen ve birleşik türde kelimeler üretebilir. Bu tür kelimelerin yazımında sık olarak hataya düşülür. Hata yapılmasının nedeni iki farklı kelimenin bir araya gelmesi sonucunda bu kelimelerin ayrı mı yoksa bitişik mi yazılacağıdır. Yazım yanlışı yapılmaması için oluşturulan bazı Türkçe yazım kuralları vardır.

Başkahraman nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) Türkçe Sözlük bölümünde başkahraman kelimesi için isim türünde tek bir tanım yapmıştır. Bu tanıma göre başkahraman kelimesi edebiyat türünde kullanılır. Kökeni ise Farsçaya dayanır. Dilimize Farsçadan gelip yerleşmiş olan başkahraman kelimesi, bir eserde ve daha çok edebiyat alanında başrol olan kişi, başrolü oynayan başkişi anlamlarında kullanılır. Bu kelimeler cümle içinde başkahraman kelimesi yerine de kullanılabilir.

Başkahraman ayrı mı yazılır?

Filmlerde, romanlarda, dizilerde ya da benzeri eserlerde rastlanılan başkahraman kelimesi birleşik türde bir kelimedir. Bu nedenle bu kelimenin ayrı ya da bitişik yazılması konusunda sık olarak hataya düşülür. Başkahraman TDK (Türk Dil Kurumu) sayfasında da yer alan bilgiye göre bitişik yazılması gereken bir kelimedir. Bu kelimenin ayrı olarak yazılması yazım yanlışı yapıldığı anlamına gelir.

Başkahraman bitişik mi yazılır?

Başkahraman yazımının bitişik olması doğru olarak yazıldığı anlamına gelir. Bu kelimenin ayrı yazılması halinde Türkçe yazım kurallarına uyulmamış ve yazım hatası yapılmış olur. Edebî eserlerde sık olarak kullanılan başkahraman doğru yazılışı bitişiktir. Ayrı yazılması hatalı olacaktır. Türkçe yazım kurallarına göre bitişik yazılması gereken kelimeler önceden oluşturulmuş durumlara göre belirlenir ve başkahraman da bitişik yazılması gereken birleşik türde bir kelimedir.

En Çok Aranan Haberler