YURTHABER

Van
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Akman’dan çocuk ve gençlere sürpriz

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bir haftalık aranın ardından sokağa çıkan 0-18 yaş arası çocuk ve gençlere dondurma ikram ederek, balon ile maske dağıttı.Korona virüs salgını sonrası sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-18 yaş arası çocuk ve gençler, tekrar gittikleri parkta Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın kendilerine yönelik hazırladığı sürprizle karşılaştılar.

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bir haftalık aranın ardından sokağa çıkan 0-18 yaş arası çocuk ve gençlere dondurma ikram ederek, balon ile maske dağıttı.
Korona virüs salgını sonrası sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-18 yaş arası çocuk ve gençler, tekrar gittikleri parkta Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın kendilerine yönelik hazırladığı sürprizle karşılaştılar. Evlerinden çıkar çıkmaz İskele Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı’na koşan çocuk ve gençler, bir yanda gönüllerince eğlenirken bir yandan da Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç tarafından kendilerine ikram edilen dondurma ile dağıtılan maske ve balondan aldılar.
Çocuklarla sohbet eden Başkan Akman, Tuşba’daki tüm parkların şu an büyük bir şenlik havasında olduğunu söyledi. 0-18 yaş grubuna yönelik sürdürülen sokağa çıkma kısıtlamasının daha devam ettiğini hatırlatan Başkan Akman, “Sokağa çıkma kısıtlamasından sonra çocuklarımız ve gençlerimiz parklarımızı şenlendirdiler. Normalleşme süreci ile birlikte daha önce 0-14 ve 15-20 yaş grupları olmak üzere getirilen sokağa çıkma kısıtlaması, 1 Haziran tarihinden itibaren yaş oranı düşürülerek 0-18 yaş grubu olarak belirlendi. İnşallah Türkiye olarak bu pandemiden kurtulur ve getirilen kısıtlamalar da kalkar” ifadelerini kullandı.
1 Haziran itibarıyla Türkiye’nin yeni bir aşamaya geçtiğini de vurgulayan Başkan Akman, “1 Haziran’da parklarımızı açtık. Geçtiğimiz bu ikinci aşamanın ana ekseni maske, temizlik ve sosyal mesafenin korunması kuralıdır. Bu kurallara uyulduğu takdirde inşallah bu beladan da kurtulmuş olacağız. Biz de belediye olarak tüm parklarımızı ve halkımızın ortak kullanım alanlarını düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Kurallara uyma ve sokağa çıkma konusunda göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Eğer bu şekilde devam edersek, güzel günler bizleri bekliyor” dedi.
Çocuk, gençler ve onlarla birlikte parka gelen aileleri de, gerçekleştirilen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Uzun bir süredir pandemiden dolayı çocuklarımız evdeler. Çocuklar sıkılmıştılar. Kendilerine bu sürprizi yapan Belediye Başkanımız Salih Akman ve ekibine teşekkür ederiz” diye konuştular.

Başkan Akman’dan çocuk ve gençlere sürpriz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler