YURTHABER

Bitlis
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Aksoy: “5 yılda Tatvan’a 250 milyon yatırım kazandırdık”

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Belediyesi olarak 5 yıllık süre zarfında ilçeye yaklaşık 250 milyonluk hizmet ve yatırım kazandırdıklarını söyledi.Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 5 yılda yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

Başkan Aksoy: “5 yılda Tatvan’a 250 milyon yatırım kazandırdık”

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Belediyesi olarak 5 yıllık süre zarfında ilçeye yaklaşık 250 milyonluk hizmet ve yatırım kazandırdıklarını söyledi.
Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 5 yılda yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. Başkanlık makamında düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Aksoy, belediye olarak ilçeye kazandırdıkları hizmetleri anlattı. Bir önceki dönem belediyeyi 122 milyon lira borç ile devir aldıklarını belirten Başkan Aksoy, Tatvan Belediyesinin şu anda toplam 129 milyon 696 bin 522 lira borcu bulunduğunu ifade ederek, buna karşın 5 yılık süre zarfında hibeler ve belediyenin öz kaynaklarıyla ilçeye yaklaşık 250 milyonluk hizmet ve yatırım kazandırdıklarını ifade etti. Belediyenin borçları hakkında da bilgi veren Başkan Aksoy, şöyle konuştu:
“Belediyemizin şu an 23.798.006 lira SGK, 9.861.731lira SGK (Emekli Sandığı), 17.443.329 lira TEDAŞ, 11.073.739 lira VEPSAŞ, 9.290.549 lira vergi, 48.570.991 lira İller Bankası kredileri, 1.028.031 lira personel ek mesai ile sosyal hakları, 8.630.146 lira esnaf borcu bulunmaktadır. Bunların toplamı 129.696.527 lira ediyor. Tabi biz belediyeyi devir aldığımızda, bizden önceki dönemlerden kalan 122 milyon lira borcu vardı. SGK, elektrik, vergi ve kadrolu personellerin sosyal hakları ile ek mesai borçları önceki önceden kalmış borçlardır. Biz kendi dönemimizdeki tüm ödemelerimizi düzenli olarak yapmışız. Aynı zamanda 5 milyon lira civarında olan personel sosyal hakları ve ek mesaileri ile ilgili borçlarının bir kısmını da ödeyerek 1.028.031 liraya düşürmüşüz. Yine önceki dönemlerden kalan 22 milyon lira civarında esnaf borcu vardı, bunun hepsini ödedik ve sürekli esnaflarla çalışmamıza rağmen şu an sadece 8.630.146 lira esnaf borcu var. İller Bankası kredileri borcumuz ise, belediye yeni hizmet binasının yapımı ve şu ana kadar yapılmış olan kanalizasyon ile su şebekesi ve üst yapı işlerinden kalan 48.570.991 lira borçtur. Yani, ilçemize kazandırmış olduğumuz proje ve yatırımlarla alakalı borcumuz yok denecek kadar az olmasına rağmen, eski borcun iki misli kadar fazla yatırım kazandırmışız ve eski borçtan çok daha fazla ödemeler yapmışız.”
İlçeye onlarca eser kazandırarak halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Aksoy, “Verdiğimiz tüm sözleri fazlasıyla yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz. Desteklerinden dolayı tüm halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Başkan Aksoy: “5 yılda Tatvan’a 250 milyon yatırım kazandırdık”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler