YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Altepe: Belediyecilikte Teknolojiyi Daha Etkin Kullanmalıyız

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyecilikte sürdürülebilir ve gerçek başarının...

Başkan Altepe: Belediyecilikte Teknolojiyi Daha Etkin Kullanmalıyız

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyecilikte sürdürülebilir ve gerçek başarının teknolojiyi daha etkin kullanmaktan geçtiğini söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği ve Zed Danışmanlık iş birliğiyle organize edilen ´1. Akıllı Belediyecilik Zirvesi İstanbul Grand Cevahir Otel´de başladı. 2 gün sürecek zirveye; Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Naim İsmaili, İsveç Belediyeler Birliği Başkanı Anders Knape ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy ve birliğe üye belediyelerin temsilcileri katıldı.

Zirvenin açılışında belediyelere yönelik teknolojik çözümler hakkında görüşlerini ifade eden Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halkın içerisinde olmanın ve vatandaşa hizmet sunmanın belediyeciliğin önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. Bugün büyükşehir belediyelerinin, gerek yetkileri gerekse de bütçeleri itibariyle bulundukları bölgelere her türlü yatırım ve hizmeti yapabilir duruma getirildiğini fakat sahip olunan bu imkanların başarıyı sağlamada yeterli olmadığını kaydeden Başkan Altepe, "Her geçen gün artan bir gelişme ve gerçek başarı için, teknolojiyi daha etkin kullanmamız gerekiyor. Bunu yapamadığımız takdirde, değişen dünyaya ayak uyduramıyoruz. Teknolojiyi gündeme alan belediye başkanlarının özellikle halkla ilişkiler çalışmalarında daha başarılı olacağını düşünüyorum" dedi.

"ÖNCE ÜLKELER SONRA ŞEHİRLER MARKALAŞIR"

Teknolojinin etkin ve verimli kullanılmasının sonucu olarak marka şehirler inşa edilebileceğini, bu konuda dünya ülkelerinin kendi markalarını öne çıkartma konusunda birbirinden akıllı projeler ortaya koyduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, Güney Afrika ve Singapur´da başarılı örnekler sergilendiğini dile getirdi. Ülkelerin markalaşmasının ardından sıranın şehirlere geldiğini, şehirlerin de markalaşma adına birbirinden akıllı uygulamaları öne çıkardığını ifade eden Başkan Altepe şunları kaydetti: "Bugün şehirler de aynen ülkelerin markalaşması gibi kendilerini hem ulusal düzeyde hem de dünya çapında tanıtmak için kolları sıvamış durumdalar. Artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir çağda yaşamaktayız. Bu yarışın da en önemli ve etkin unsuru akıllı uygulamalardır. Bilgi teknolojilerinin sürekli gelişimi, yazılım sektörünün bu gelişmeye ayak uydurmak için yaptığı yenilikler, bu alana yapılan yatırımların korunması ve kullanılabilirliği için gösterilen ilginin artırılması yüksek önem taşıyor. Yoksa sadece belediyeleri en son çıkan bilgi teknolojileriyle donatıp gerekli insan kaynakları ve uzman kadro oluşturulmadan elde edilecek teknolojik yapılanma, sonuçları itibariyle zaman içerisinde bilgi teknolojilerinin çöplüğü haline dönüşecektir. Bu da hem bir ciddi kaynak israfına hem de etkinlik ve verimliliğin elde edilemeyişine neden olacaktır."

Marmara Belediyeler Birliği olarak belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını destekleyip yerel yönetimler ve belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altepe, özel sektörle yerel yönetimleri ortak paydada buluşturduklarını, belediyelerle özel sektör arasında her platformda köprü vazifesi görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Altepe, "Bilişim alanında Türkiye´nin öncü kurumlarından biriyiz. Belediyelerimize örnek olması açısından daha da ileride olmamız gerektiğini düşünüyor, ´Bilgiye sahip olmak değil, kullanmak önemli´ diyor, yerel yönetimlerin ilerleyen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunu ısrarla hatırlatıyor, Marmara Belediyeler Birliği olarak vatandaşların refahı için modern çözümleri olan sektör temsilcileriyle buluşmaya önümüzdeki süreçte de devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"BİLİM VE TEKNOLOJİYİ HER ALANDA MERKEZE ALMALI"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, rahat ve konforun hangi düzeyde olacağını bugün belediye hizmetlerinin belirlediğini vurgulayarak, daha iyi belediyecilik yapmak için yerel yönetimlerin bilim ve teknolojinin maksimum kullanıldığı yerler haline gelmesi gerektiğini söyledi. Türkiye´nin son yıllarda herkesin takdir ettiği büyük bir kalkınma hızına girdiğini ve başarılı bir yönetim örneği sergilediğini ifade eden Bakan Yardımcısı Kavranoğlu, "En kaliteli belediyecilik, en kaliteli sağlık hizmeti, en kaliteli ordu, ancak ve ancak bilim ve teknoloji merkeze alınarak oluşturulabilir. Bugün gelişmiş ülkelerin tamamı, bilim ve teknolojiyi merkezlerine alarak dünyanın gıpta ettiği sonuçlara ulaşmıştır. O nedenle bizim de bilim ve teknolojiyi her alanda merkezimize almamız lazım. Her şeyin en iyisini, en başarılısını, en akıllısını yapmamız lazım. Böyle olduğumuz takdirde, 2023 hedeflerini ve daha ötesini gerçekleştirebiliriz. Dünyanın önde gelen, kalkınmış, teknolojiye değer veren, teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda geliştiren, çok sayıda üniversitesi olan ülke olacağız. Bizim hedefimiz, yaklaşımımız budur." şeklinde konuştu.

İsveç Belediyeler Birliği Başkanı Anders Knape, toplumdaki refah seviyesinin artırılmasında ve daha kaliteli hizmetler sunulmasında teknolojinin yoğun kullanılmasının ve sınırsız iletişim imkanlarının büyük rol oynadığını söyledi. Knape, belediye başkanları olarak yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve toplumun refah seviyesinin artırılmasında lider olarak hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Naim İsmaili, her geçen gün büyüme hızını katlayan ve dünya ülkelerinin gıpta ettiği konumlara ulaşan Türkiye´yle olan iyi ilişkileri daha da gelişmiş seviyeye çekmek istediklerini ve teknolojinin de bunun için çok büyük bir imkan olduğunu dile getirdi. İsmaili, teknolojiyi kullanmak adına her türlü zorlukla mücadele edebileceklerini, gelecek adına daha güzel konseptler oluşturabileceklerini anlattı.

Zirvenin açılış konuşmalarının ardından 1. oturuma geçildi. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep Bozlağan´ın yaptığı oturumda; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Suna Kotan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, IBM şirketinden Ahmet Can Sezgin ve Vodafone Türkiye şirketinden Ebru Özgüç, ´Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları´ konusundaki görüşlerini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler