YURTHABER

Erzincan
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Başsoy, “19 Eylül tarihinin milletimiz için önemi büyüktür”

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Başsoy, “19 Eylül tarihinin milletimiz için önemi büyüktür”

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Başsoy yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti’nin bugün huzur içinde yaşamasını, geçmişte vatan uğruna canını vermekten kaçınmayan şehit ve gazilere borçlu olduğunu ifade etti.
19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayan Başkan Başsoy, tarihin altın sayfalarında yerini alan Türk Milleti’nin, geçmişten günümüze kadar tarihte hürriyet ve bağımsızlığı uğruna en zorlu mücadeleyi veren ve bu uğurda canını feda etmekten kaçınmayarak tüm dünyaya örnek olmuş bir millet olduğunu vurguladı.
Başkan Başsoy, “19 Eylül tarihinin milletimiz için önemi büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Savaşı’nda gösterdiği olağanüstü gayretleri ve cephedeki üstün başarıları nedeniyle, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Mareşal ve Gazilik’ unvanıyla onurlandırılmıştır. O tarihten bugüne sayısız şehit ve gazi veren milletimiz, 19 Eylül’de vefa borcunu bir nebze de olsa ödeyebilmek için bu günü Gaziler Günü olarak kutlamaktadır. Bu şeref dolu günde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve millet uğruna gözlerini kırpmadan şehadete eren şehitlerimizi ve canını siper etmiş tüm gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler