YURTHABER

Aydın
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Çerçioğlu, sokakta yaşanan esnafa sahip çıktı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, uzun yıllar esnaflık yaptıktan sonra işleri kötü gittiği için bütün malvarlığını kaybeden ve sokakta yaşamak zorunda kalan yurttaşa sahip çıktı.Vatandaşların konuyu ilettikleri Başkan Çerçioğlu’nun talimatı üzerine harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bilgin’e ulaşarak Sevgi Evi’ne getirdi.

Başkan Çerçioğlu, sokakta yaşanan esnafa sahip çıktı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, uzun yıllar esnaflık yaptıktan sonra işleri kötü gittiği için bütün malvarlığını kaybeden ve sokakta yaşamak zorunda kalan yurttaşa sahip çıktı.
Vatandaşların konuyu ilettikleri Başkan Çerçioğlu’nun talimatı üzerine harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bilgin’e ulaşarak Sevgi Evi’ne getirdi. Sağlık kontrolünden geçirilen ve kişisel bakımı gerçekleştirilen yurttaş, Büyükşehir Belediyesi Sevgi Evi’ne yerleştirildi. Bilgin, "Allah’a bin şükür bu akşam mis gibi yatağımda yattım. Dün akşamki uykum, uykularımın en güzeliydi. Kendimi en lüks otellerde kalıyormuş gibi hissettim" diye konuştu.

’Kaderime razı olmuştum’
Bilgin’in Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından saç-sakal tıraşı yapıldı, kahvaltısı ve öğle yemeği verildi. Yaşadığı zor süreçten sonra sıcak bir yatağa ve ortama kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bilgin, yaşadıklarını "Demir bankların üzerinde altıma karton sererek uyuyordum. Nazilli’deki arkadaşlarım ve çevredekiler bana sahip çıkıyor, yemek veriyorlardı. Çalışmayı çok seven bir insanım. Uzun yıllar tostçuluk ve kahvecilik yaptım. 5 tane dükkân açmıştım, lakin bu hale geldik. Arabam, evim, dükkânlarım vardı; belimi sakatladıktan sonra hepsini satmak zorunda kaldım. Bisikletime, evimdeki eşyalara kadar satmak zorunda kaldım. Belim beni mahvetti. Kaderime razı olmuştum" sözleriyle anlattı.

’Kahvaltımda her şey vardı’
Sabah bambaşka bir güne uyandığını söyleyen Bilgin "Özlem başkanım, benim için, hemşehrimi mutlaka alıp geleceksiniz demiş. Büyükşehir Belediyesi ekmeğimi verdi. Büyükşehir personeli çayımı demleyip kahvaltımı yaptırdı. Bu sabahki kahvaltımda reçeline, kurabiyesine, tereyağına, çemenine kadar her şey vardı. Battaniyem, yorganım var; daha ne isteyeyim. Uzun zamandır çamaşırlarımı yıkayamıyordum, şimdi odamdaki çamaşır makinesinde yıkayabileceğim" dedi.
Doktorların belinden tekrar ameliyat olması gerektiğini söylediklerini belirten Bilgin, bunun için bir akrabasının imzasının gerektiğini ifade etti. Doktorların bir sonraki ameliyatının riskli olacağını söylediğini belirten Bilgin "Sağlığımı düzeltmem lazım, ben çalışmayı seven birisiyim. Yapabileceğim işleri yapmak isterim" diye konuştu.

“Vatandaşlarımızın yanındayız”
Vatandaşa geçmiş olsun dileklerini ileten başkan Çerçioğlu, "Her zaman söylediğim gibi, Aydın’da yaşıyorsanız yatağa aç girmezsiniz, soğuktan üşümezsiniz. Çünkü Büyükşehir Belediyesi fakir fukaranın, garip gurebanın her zaman yanındadır. Zor zamanımızda birbirimize destek olmuyorsak, dayanışmayı yaşayamıyorsak kurumların bir anlamı yok. Büyükşehir Belediyesi her türlü zorlukla baş edip, desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız yanında olmaya devam edecek. Ramazan kardeşimin de bir an önce iyileşerek işlerine yoluna koyacağını eminim. Kendisine sonuna kadar destek olacağız" dedi.

Başkan Çerçioğlu, sokakta yaşanan esnafa sahip çıktı

Başkan Çerçioğlu, sokakta yaşanan esnafa sahip çıktı

Başkan Çerçioğlu, sokakta yaşanan esnafa sahip çıktı

Başkan Çerçioğlu, sokakta yaşanan esnafa sahip çıktı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler