YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Çolakbayrakdar, "Kayseri, dünyada söz sahibi olacak"

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, MOBİTEK Projesinin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini belirterek, Kayseri’nin mobilya sektöründe dünyada söz sahibi olacağını söyledi.Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Mali İşbirliği ile finanse edilen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi (MOBİTEK) meyvelerini vermeye başladı.

Başkan Çolakbayrakdar, "Kayseri, dünyada söz sahibi olacak"

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, MOBİTEK Projesinin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini belirterek, Kayseri’nin mobilya sektöründe dünyada söz sahibi olacağını söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Mali İşbirliği ile finanse edilen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi (MOBİTEK) meyvelerini vermeye başladı. Projenin gerçekleşme sürecini yakından takip eden ve kısa adı ORAKAB olan Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin de Başkanlığını yürüten Başkan Çolakbayrakdar, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Projenin Kayseri’yi dünya pazarında söz sahibi yapacağına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da büyük bir yatırım olan ve 10 milyon avroya yakın Avrupa Birliği Hibe Projesiyle yapılan MOBİTEK Projesi, bugün büyük bir proje haline gelmiştir. Kayseri mobilyası, bu projeyle uluslararası pazarda söz sahibi olacak. Gerek fiziki gerekse teknoloji donanımıyla Kayseri mobilya sanayisi kalite anlamında daha yukarılara çıkacak. Türkiye’de mevcut olmayan teknoloji burada kullanılmaktadır. Ayrıca burası mobilya sanayisine hem istihdam hem mobilya sanayisinin gelişmesi noktasında Kayseri için müthiş bir destektir. Hizmet üretmeye başlamış olan projeye bundan sonra da destek olarak, AR-Ge merkezi olması ve tasarımından dış ticaretine, yeni pazarların bulunmasına kadar birçok noktada Kobilerimizi, orta ve büyük ölçekli haline getirmektir. Kayseri’nin mobilya sektörü alanında Dünya pazarındaki payını daha da artırabilmek için gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki yapmış olduğumuz her bir katkı yeni istihdam kapıları demektir. Kayseri’nin ve Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamak için bu proje daha da büyüyecek. Mevcut tesisi de büyüterek yeni yeni projeleri hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’ı tebrik etti.
Ardından projenin ofislerini ve teknoloji donanımlarını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar ve İsmail Emrah Karayel, buradaki faaliyet gösteren esnafları da ziyaret ederek, hayırlı kazançlar diledi.

Başkan Çolakbayrakdar,

Başkan Çolakbayrakdar,

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler