YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Karaosmanoğlu’na çevre plaketi verildi

İzmit Körfezinin yeniden çevreye kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na çevre plaketi verildi.

Başkan Karaosmanoğlu’na çevre plaketi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çevre ile ilgili çalışmalarından dolayı bir plaket daha verildi. TÜKÇEV, İzmit Körfeziyle ilgili gerek çevre düzenlemeleri gerekse arıtma tesisleriyle denizin temizlenerek doğal hayata kazandırılması ve bu çalışmaların örnek teşkil etmesinden dolayı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na plaket verdi. Çevre plaketini, İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen programda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu adına Başkan Danışmanı Ömer Polat aldı. Plaketi ANG Vakfı Başkanı Ali Nihat Gökyiğit takdim etti.

KÖRFEZİN HER KÖŞESİNDE DENİZE GİRİLİYOR

Programa Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züvher Çetinkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, Sivil Toplum Kuruluşları ve çevreciler katıldı. Programda yaptığı konuşmada Başkan Danışmanı Ömer Polat, plaketin en anlamlı tarafının İzmit Körfezi olduğunu ifade etti. Başkan danışmanı Polat, “Eskiden İzmit’ten geçerken insanların burnunu tıkadığı bir körfez varken şimdi her köşesinde denize girilebilen bir körfezimiz var. 2004’ten bu yana yapılan çevresel çalışmalarımız bu gibi değerlendirmelerle daha da teşvik edici olacaktır” dedi.

İNSAN KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR

‘Çepeçevre’ Türkiye konulu programda kamu spotu olarak kullanılacak çevre belgeselinin galası yapıldı. Programda çevreyi tahrip eden tek varlığın insan olduğu, bunu düzeltmesi gerekenin de insan olacağı vurgulandı. Gereksiz tüketimin küresel ısınmayı tetiklediği, yaşam alanlarının ve yaşam kaynaklarının bilinçli-bilinçsiz yok edildiği ifade edildi. İnsanın dünyaya verdiği zararla kendi sonunu hazırladığı belirtildi.

MAVİ BAYRAK DALGALANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreye verdiği önemin meyvelerini de almaya başladı. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın çevre ve turizm konusunda belirlediği tüm kriterlere uyan plaj ve tesislere verdiği “denize girmek için hiçbir engel yoktur” anlamı da taşıyan” mavi bayraktan biri bu yıl Kocaeli Karamürsel plajına verildi. Bir zamanlar kokusundan durulamayan Körfez de şimdi Mavi Bayrak dalgalanır oldu.

KÖRFEZ’DE ATIKSU ARITMA ORANI YÜZDE 98

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye yaptığı önemli yatırımların başında arıtma tesisleri geliyor. İSU Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla arıtma tesisi sayısı arttırıldı. En son faaliyete sokulan 670 bin nüfusa hitap eden Gebze Atıksu Arıtma Tesisi ile Körfez’de arıtılan atıksu miktarı yüzde 98 oldu. Gebze Arıtma Tesisi 144 bin metreküp debisiyle körfeze akan suları arıtıyor.

KÖRFEZ 24 SAAT DENETLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi Körfezi sürekli gözlemleyerek denizi kirleten gemi ve fabrikalara fırsat vermiyor. Deniz kirliliğine anında müdahale ederek önemli bir hizmeti yerine getiren Büyükşehir, denetimleri karadan teknik personel denizden ise çevre kontrol gemileri ve ‘Deniz Denetim Uçağı’ ile yürütüyor.

5 MİLYON AĞAÇ VE ÇEVRE DOSTU OTOBÜSLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanını yeşillendirmeye devam ediyor. Büyükşehir son 7 yılda 5 milyondan fazla ağacı kente kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin hem çevre hem de ulaşım konusunda yaptığı en önemli çalışmalardan biri de filosuna çevre dostu doğalgazlı otobüsü katması oldu.

YÜZLERCE SON TON ATIK TOPLANDI

Deniz Temizleme Tekneleri ile 2007 yılından bu yana yaklaşık olarak 300 ton atık denizden toplandı. Bu atıklar İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek bertaraf ediliyor. Temizleme araçları, gerektiğinde gemilerden kaynaklanan kirlilik ile ilgili denetleme yapmak amacıyla da kullanılabiliyor.

VAHŞİ DEPOLAMAYA SON

Bütün ilçelerde vahşi çöp depolama alanları ortadan kaldırıldı. Kandıra ve Karamürsel başta olmak üzere kurulan katı atık transfer istasyonları ile ilçe merkezlerinde çöplükler ortadan kalktı. Kum temizleme aracıyla da sahiller çöpten arındırıldı.

ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜYOR

Çevre konusunda çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüme de büyük önem verdi. Geri dönüşüm projesine başlamadan önce yıllık toplanan kullanılmış kızartmalık yağ miktarını 70 tondan günümüz itibari ile 350 tona ulaştırdı. Ayrıca 2008 yılından bu yana da 35 ton elektronik atık topladı.

1000 KM’LİK TREKKİNG PARKURU

Kocaeli’nin el değmemiş bölgelerinde doğal güzelliklerin görülmesi ve spor yapılması amacıyla 1000 km uzunluğunda 102 adet trekking parkuru oluşturuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi göreve geldiğinde (2004) 1,5 km olan yürüyüş yolu uzunluğu bugün 57 km oldu. Hiç olmayan bisiklet yolu uzunluğu ise 20 km’yi buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler