YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Okay, Türk Ocakları’nın Konuğu Oldu

Türk Ocakları Salihli Şubesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının bu ayki konuğu Belediye Başkanı Mustafa Uğur...

Başkan Okay, Türk Ocakları’nın Konuğu Oldu

Türk Ocakları Salihli Şubesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının bu ayki konuğu Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay oldu. Toplantıda soruları cevaplayan Başkan Mustafa Uğur Okay, Salihli'nin sorunları ve Büyükşehir Tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şube binasında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Türk Ocakları Salihli Şubesi Başkanı Ersin Aybar yaptı. Aybar, "Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizleri hiç bir zaman kırmadı ve Türk Ocakları’mızın bütün çalışmalarında destek oldu. Kendisinin milli duygularımızı en üst seviyeye taşıyan davranışları dolayısıyla da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Salihli'nin büyüyen otopark sorunu hakkındaki soruları cevaplayan Okay, "Otopark sorununun çözümü için imar planını revize ettik. Yeni yapılacak inşaatlara alt katları otopark olarak kullanılmak üzere ilave bir kat yapma hakkı daha tanıdık. Pazaryerimizi altı katlı otopark olarak şekilde kamyon garajına taşıyarak, mevcut pazaryerimizin olduğu alana kültür merkezi yapma niyetindeydik. Ancak mecliste bu konuda uzlaşı sağlayamadık" dedi.

Kent ulaşım planını hazırlattıklarını belirten Okay, "Şu anda Kent Ulaşım Planını hazırlatıyoruz. Planı hazırlayan ekip bizlere Kurudere Caddesi kenarında bir bisiklet yolu önerdiler. Ancak mevcut durumda dahi trafiğe yeterinde cevap veremeyen Kurudere Caddesi'nde bisiklet yolunun yapılması mümkün değil. İlerleyen zamanlarda taşıt trafiğine kapalı alanlar yaratmamız lazım. Turan Caddesi ve Belediye Caddesi belki bu konseptte değerlendirilebilir" dedi.

Salihli'den geçecek olan İzmir-Ankara hızlı tren hattı ile ilgili soruları da yanıtlayan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hızlı Tren güzergahı ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Biz hızlı trenin ya tünel yoluyla yerin altından geçmesini ya da güzergahının şehir dışına alınmasını istiyoruz. Bize ulaşan bilgi yeni bir proje hazırlanacağı yönünde. Ankara ile Afyonkarahisar arası ihale edildi. Uşak ve İzmir arasında yeni bir proje hazırlanacağı söylendi. Bizler de güzergahı merakla bekliyoruz. Tabi ki hızlı tren çok yararlı bir şey. Üç buçuk saat gibi kısa sürelerde Ankara'ya ulaşılacağı söyleniyor. Hızlı trene karşı olmak mümkün değil."

BOTAŞ'ın Salihli'ye Doğalgaz getirmek üzere bir çalışma yürüttüğü ve Belediyenin bu konuya nasıl baktığı yönündeki soruları da yanıtlayan Okay, "Belediye olarak Doğalgaz talep etmedik. Doğalgaz talebi Organize Sanayi Bölgemiz için olmuştu. Jeotermal ısı merkezimize jeotermalin yeterli seviyeye gelememesi durumunda doğalgaz getirilebilir. Burada su doğalgaz ile ısıtılıp sıcak su şehire dağıtılabilir. Sadece doğalgaz değil, güneş enerjisi gibi daha çevreci ve daha ulusal, dışa bağımsız kaynaklar da su ısıtma yöntemi olarak kullanılabilir. Ancak tüm bunları değerlendirmek için önce Jeotermal çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor" dedi.

Salihli'ye müze kazandırılması gerektiği yönünde talepleri de değerlendiren Başkan Okay, Salihli'ye müze kazandırmayı çok istediklerini ve bu taleplerini Bakanlık dahil ilgili tüm kurumlara ilettiklerini söyledi.

Okay "Salihli'ye müze kazandırmak çok istediğimiz bir şeydi. Bu konuda Bakanlık dahil taleplerimizi gerekli kurumlara ilettik. Müzenin Salihli'de olması için mücadele verdik. Hatta o dönemde henüz Fevzi Tüzünalp Parkımızı düzenlememiştik ve bu parkı müze yapılabilecek yer olarak göstermeyi düşünüyorduk. Ancak çeşitli değerlendirmeler sonucu Müze yapılmak üzere Sart'ta bir yer seçildi. Maalesef henüz bugüne kadar Sart'da da müze yapılamadı. Ancak biz Belediye olarak Salihli'de bir Etnografya müzesi yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Salihli'ye fakülte kazandırılması düşüncesine belediye başkanı olarak nasıl baktığı yönündeki soruları da yanıtlayan Okay, "Türkiye'de üniversite sayısı 170'e çıktı. Fakültelere akademik açıdan bakmak, eğitiminin seviyesini doğru ele almak lazım. 'Fakülte gelirse şehir kalkınır' düşüncesini yani eğitim düzeyindeki gençlerimizin rant olarak görülmesini doğru bulmuyorum. Eğitim çok önemli bir konu ve bu konuyu doğru irdelemek lazım" dedi.

Türkiye genelinde başlatılan Kentsel Dönüşümün Salihli'yi ne kadar etkileyeceği yönündeki soruları da cevaplayan Okay, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "Bizden daha önce yer göstermemiz istendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dönüşmesi gereken alanlar olarak Keli, Razlı, Kocaçeşme, Dedetaşı ve Kırveli Mahallelerini gösterdik. Kentsel Dönüşüm yasası ile birlikte Bakanlığa ve TOKİ'ye yetki veriliyor. Biz Belediye olarak eski mahallelerimizden önce görüntü olarak yeni olan ancak deprem yönetmeliğine uygun olmayan konutların dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler