YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Öz: “solucandan Gübre Üretim Projesini Önemsiyoruz”

Solucandan Gübre Üretme Projesi”ni gerçekleştiren Fen Bilimleri Okulları’nı ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr....

Solucandan Gübre Üretme Projesi”ni gerçekleştiren Fen Bilimleri Okulları’nı ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Özellikle pazardaki sebze ve meyve atıklarının değerlendirilmesi açısından bu uygulamaya çok önem veriyor ve destekliyoruz” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin destek verdiği “Solucandan Gübre Üretme Projesi”ni gerçekleştiren Fen Bilimleri Okulları’nı ziyaret etti. Kartal Belediyesi, California solucanlarından gübre üretim projesini hayata geçirmek için Fen Bilimleri Okulu ile protokol imzalamış ve çalışma başlamıştı. Kamuoyunun da ilgisi çeken proje, belediyeye ait birimlerde ve okul alanında başlatıldı. Proje uygulama alanında okulun öğretmenleri ve öğrencileri ile görüşen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Özellikle pazardaki sebze ve meyve atıklarının değerlendirilmesi açısından bu uygulamaya çok önem veriyor ve destekliyoruz. Fen Bilimleri Okulları ile bu anlamda işbirliğimiz devam ediyor. Solucandan gübre üretim projesini önemsiyoruz. Hedefimiz, projenin uygulanabilirliğini arttırmak.” dedi.

Kartal Belediyesi bünyesinde Çevre Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü’nün serası ve belediye kreşlerinin bahçeleri olmak üzere 4 noktada solucandan gübre üretimi yapıldığını hatırlatan Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “Fen Bilimleri Okulları’nda yapılan üretim, evlerdeki bitkilerin bakımı için gerekli gübre ihtiyacına yanıt verebilecek durumda. Ancak bu çalışmaları çok daha genişletmek amacındayız. Kartal Belediyesi olarak özellikle semt pazarlarından kalan atıkların toplanıp park ve bahçelerin ihtiyacını karşılamak üzere gübreye dönüştürülmesi için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Solucanlı kompost diğer adıyla vermikompost olarak bilinen bu yöntem, biyolojik olarak çözülebilen atıkların doğal gübreye dönüştürülerek solucanlar vasıtasıyla değerlendirilme yöntemi olup iki çeşit doğal gübre elde edilebiliyor. Bunlardan ilki katı şekilde olan birinci sınıf organik gübre, ikincisi ise sıvı şeklinde olan ve ‘kompost çayı’ denilen biçimi. Vermikompost’un birçok avantajı bulunuyor. Atıkları dönüştürmenin dışında atıkların kişi başına yılda yaklaşık 100 kg azalmasını sağlıyor, dolayısıyla mutfaktan çıkan naylon torba sayısı azalıyor ve taşınan çöpler de azalacağından karbon salınımı düşüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler