Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kendileri tarafından yaptırılan ve hizmete girmeyi bekleyen Aquapark’ın hukuk açısından hiçbir sıkıntısı olmadığını, ancak bir vatandaşın şikayeti üzerine İdare Mahkemesi'nin projenin şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar vermesinden dolayı hizmete açamadıklarını söyledi.
Aquapark ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, Aquapark’ın bulunduğu arsayı 3 yıl önce Milli Emlak’tan devraldıklarını ve inşaata başladıklarını belirterek, “Mersin’in çehresine eğlence anlamında büyük bir renk katacak olan Aquapark’ı, bu yılın Mayıs ayında açmayı ve sezonda hizmet vermesini planlıyorduk. İnşaatı tamamladık ve hizmete hazır hale getirdik. Ancak yaptığımız her işi şikayet etmeyi alışkanlık haline getirmiş Hidayet Dinçer adında bir vatandaş bu projemizi de şikayet etti. İdare Mahkemesi bu vatandaşın dilekçesini 3 defa geri çevirmesine rağmen, sonunda projenin şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar vermiş. Bütün hukukçularımızı çağırdık ve hukuk dilinde böyle bir deyimin olmadığı görüldü. Kullanma iznini mi iptal ediyorsun, hayır. Ruhsatı mı iptal ediyorsun, hayır. Bayındırlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Müdürlüğü ve devletin diğer ilgili kurumları gerekli izni vermiş, Akdeniz Belediyesi yapı ve kullanma ruhsatını vermiş, bilirkişiler gelmiş ve olumlu rapor hazırlamış, inşaat 2,5 sene sürmüş, yürütmeyi durdurma kararı yok, inşaat bitiyor ondan sonra mahkemeye veriyor. Biz mahkemeleri eleştirmiyoruz ancak bir yanlışlık varsa zamanında müdahale et ki yanlıştan dönelim” dedi.
Şu anda Danıştay’dan çıkacak kararı beklediklerini kaydeden Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hidayet Dinçer adındaki bu vatandaşın şikayeti yüzünden, Mersin Halkı bu sene hizmete girecek olan Aquapark’tan, Büyükşehir Belediyesi de buranın işletmesinden elde edilecek gelirden mahrum kaldı. Peki Danıştay’dan bizim lehimize bir karar çıkması durumunda, bu işin maddi ve manevi zararının sorumlusu kim olacak? Nihayetinde bu vatandaş atıksu arıtma tesisini de yüzde 95’i bitmişken ihalenin yanlış yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Bu konuda Danıştay’ın bizi haklı bulan kararı geçtiğimiz günlerde elimize ulaştı. Ancak bu şikayet yüzünden inşaat 6 ay durdu ve müteahhide 6 ay mecburen fazla para ödendi. Şimdi devleti zarara uğratmanın bedelini kim ödeyecek? Hidayet Dinçer adındaki bu vatandaş geçmişte atıksu arıtma tesisine yaptığı şikayetten dolayı devleti zarara uğratmıştır. Aynı şekilde Aquapark konusunda lehimize karar çıkması durumunda da devleti zarara uğratmış olacak. O yüzden bu vatandaş bir devlet kurumunu çalıştırmamanın ve bunun sonucunda kurumu yani devleti zarara uğratmanın hesabını adalet önünde verecek. Avukatlarımız bununla ilgili tazminat davalarını açmak için hazırlıklarını tamamladılar.”
Hidayet Dinçer’ın tek başına hareket etmediğini ve arkasında kendilerine muhalefet etmeyi misyon haline getirmiş kesimlerin bulunduğunu iddia eden Özcan, “Aquapark projesi maalesef politik hesaplara kurban edilmek istenmiştir. Bu arkadaşı öne süren kesimler, inşallah Hidayet Dinçer’den talep ettiğimiz tazminatları ödemek konusunda da kendisine yardımcı olurlar” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz