YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Özden, Yeni Kız Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, faaliyete geçen kız öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, faaliyete geçen kız öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Çubuk Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yetkililerden öğrenci yurdu hakkında bilgi aldı.

Başkan Özden, 250 kişi kapasiteli yurtta şu anda 57 öğrencinin başvurduğunu ve yurdun Çubuk, Akyurt ve Pursaklar bölgesine hitap ettiğini söyledi.

Eski askeri lojmanlarda yapılan tadilat sonucu kız öğrenci yurdu ihtiyacının bir nebze giderildiğinin belirten Özden, tadilatın ardından son sistem teknoloji ile modern şekilde yeniden tasarlanan binaların 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirilerek öğrenci alınmasına başlanıldığını ifade etti.

Atatürk Meslek Yüksekokulu ve Gazi Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin yurttan faydalanacaklarını ayrıca gelecek yıllarda da ilçede kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencilerine hizmet vereceğini söyleyen Özden, "Yurt açılmadan önce üniversitede okuyan öğrencilerimiz Ankara'daki yurtlardan faydalanarak otobüslerle gelip gitmek zorunda kalıyorlardı. Artık eğitim gördükleri yerde, yani burada kalacaklar. Biz yerel yönetimler olarak kız öğrencilerimizin tüm sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Onların rahat ve güvenli bir yerde kalmasını sağlamak bizim için bir görevdir" dedi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde Gazi Yerleşkesi'nin yan tarafında da yeni kız ve erkek öğrenci yurdu yapımının devam ettiğini hatırlatan Özden, kız yurdu ile ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında yetkililerle görüştükten sonra yurttan ayrıldı.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Zafer Fatih Beyaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler