Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uçkan ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Polat, “Eser ortaya çıktığı zaman herkes gecikti ama gerçekten değdi diyecek. Herkes bize dua edecek, dua alabilirsek ne alâ. Tarihimize, kültürümüze, tarihi eserlerimize hizmet edebilirsek kendimizi bahtiyar sayarız” dedi.
AMACIMIZ BAYBURT’A ESER KAZANDIRMAKTIR
Çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Polat, “Şu anda yaklaşık bin yıllık bir tarihi eserin içindeyiz. Kimisinin “Kırk Paharlar” kimisinin “Kırkçeşmeler” diye adlandırdığı Ulu Cami, Taşhan ve buradaki ticari merkezle birlikte bir bütünlük arz eden Kırkçeşmeler’in içindeyiz. Geçen sene buranın çalışmasını başlattık. Bugüne kadar üstünün tavan örtüsünü tonoz olarak yaptık. Zeminde düzenlemeler yaptık, giriş alanını değiştirdik. Artık bitişe doğru yavaş yavaş gidiyoruz. Amacımız Bayburt’a eser kazandırmaktır, Bayburt’u turizme hazırlamaktır, Bayburt’un var olan değerlerini yeniden ihya etmektir. Bunun mimarisi üzerinde şu anda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın da gördükleri zaman takdir ettikleri güzel uygulamalardan hem Bayburt taşını ortaya koymaya çalışıyoruz, hem de tarihi eser ortaya koyuyoruz. Tavan süslemesinde, ağaç işlemesini ve ağaç oymacılığını ön plana çıkardık, Selçuklu motifleriyle süsledik. Bayburt’un traverten taşını aralara yerleştirmek suretiyle ön plana çıkarmaya gayret ettik. Şu anda da alttan başladık duvar kaplamalarını yaptırıyoruz” diye konuştu.
BAYBURT CİDDİ MANADA TARİHİ ESER KAZANMIŞ OLACAK
Geçtiğimiz yıl belediyemiz tarafından tadilat çalışmasına başlanan tarihi çeşmelerdeki çalışmaların bir yıla uzamasını değerlendiren Belediye Başkanı Polat, “Geçen yıl tadilat çalışmasına başladığımız, Kırkçeşmeler, bir iki ay içerisinde bitmesini gönül isterdi. Bunu en başta ben isterdim ama tarihi eserler bir ayda başlamaz ve bitmez. Tarihi eserler belli bir zaman içerisinde planlanır programlanır. Başında planlarsın ortasında değişiklik yapmak icap eder, plan değiştirmek zorunda kalırsın. Kullanılacak malzemeyi başında başka planlarsın ortasında bakarsın ki bu uygun değil değiştirmek zorunda kalırsın. Onun için bu süreç söylediğim gerekçelerden dolayı biraz uzadı. Ama bittiği zaman herkes görecek ki Bayburt ciddi manada tarihi eser kazanmış olacak. Daha önceki halinin herhangi bir özelliği yoktu adından başka. Adı evet bizimdi Kırkçeşmeler’di, hatta 40 çeşme bile yoktu 32 çeşme vardı. Şimdi biz hem 40 çeşmeyi tamamladık hem de burada bir eser ortaya koyuyoruz. Vatandaşımızı biraz mağdur ettiğimizin farkındayım. Ondan dolayı Bayburt Belediyesi adına özür diliyorum. Ama bu bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı oluşan bir sonuçtur. Eser ortaya çıktığı zaman herkes evet gecikti ama gerçekten değdi diyecek. Herkes bize dua edecek, dua alabilirsek ne alâ. Tarihimize, kültürümüze, tarihi eserlerimize hizmet edebilirsek kendimizi bahtiyar sayarız” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz