YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Şenol Hizmette 4 Yılını Değerlendirdi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, göreve geldiği günden bu yana geçen 4 yıllık süreye...

Başkan Şenol Hizmette 4 Yılını Değerlendirdi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, göreve geldiği günden bu yana geçen 4 yıllık süreye yaptıklarını, projelerini ve çalışmalarını anlattı. CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının katıldığı toplantıda konuşan Şenol önemli açıklamalar yaptı.

Göreve geldiği günden bu yana geçen dört yıllık süreyi değerlendiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, söz verdiği projelerin tamamına yakınını bitirdiğini, bazı projelerin engellendiğini, kamu kurumları vasıtasıyla durdurulduğunu ifade eden Şenol, siyasi olarak anketlerden başarılı çıktığını dile getirdi. Şenol, AK Parti İlçe Başkanı Sabır Telingün’ün eleştirilerine de, “Bizde mangal gibi yürek var” diyerek cevap verdi.

Toplantıda, “Bütün amacımız bu kenti çok daha yaşanabilir, çok daha iyi yaşanabilir kent yapmak için çalışıyoruz” diyen Şenol, yönetim anlayışında beş yılı düşünerek değil kentin 20 yılını planlamak olduğunu söyledi. Şenol, “Bu kentte doğmuş, büyümüş birisi olarak zaten sorunları biliyorduk. Benim geçmişti belediye deneyimim var. Göreve geldiğimizde belediyeciliği, kenti, bulunduğumuz yeri tanımak için zaman kaybetmedik. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin neredeyse tamamını bitirdik. Bizim verdiğimiz proje olarak 99 sözün 79’u bitti. Geriye kalan ve devam eden 6-7 projemiz var. Dört yılsonunda verdiğimiz sözlerin yüzde 95’e yakını tamamlanacak. Yapamadıklarımız ise bizden kaynaklanmıyor. Bunlardan birisi orman arazisinin tahsisi. Devletin kurumuna vermeyenler bu alanları özel şahıslara kiralıyorlar. Güzelim Çatalkaya Ormanları’na taş ocakları kuruluyor. Ona izin vererek katliama göz yumuyorlar. Bizim rekreasyon alanı olarak istediğimiz yerler birilerine veriliyor. Ama biz projenin içine taş ocağı koysaydık belki onay verirlerdi. Ben buraya kendime villa yapmayacağım. Yapılanlar halka hizmet olacak. İzmir’in projesi olan mesire alanı ve orman kampı projesini yetiştiremeyeceğiz. Yine TCDD ile yaşadığımız sorunlar var. Diğer tüm sözlerimizi yerine getirdik. Hastane kısa sürede bitecek. Yine yüksek okulu getirdik. İlçemiz sınırlarında askeri birlikler, serbest bölge, havalimanı var. Biz ortak kararlar alarak üniversiteyi kurduk. Çocuklarımız okula kayıt yaptırdıktan sonra iş başvurularını hemen yapıyorlar. Çünkü daha okurken iş buluyorlar.

EĞİTİME GİDEN PARAYA ACIMIYORUM

Eğitim ve sağlık konusunun belediyenin görevi olmamasına rağmen bu konuda önemli yatırımlar ve projeler geliştirdiklerini ifade eden Şenol, “Eğitime verdiğim paraya hiç acımıyorum. Bir kentin geleceği okul ve sağlık kuruluşlarıdır. Birçok öğrencimize dersler veriyoruz. Belediye bünyesinde kurduğumuz dershane ile 3 bine yakın öğrenci eğitimden yararlanıyor. Giden paraların arkasından bakmıyor, üzülmüyorum. Eğitim bizim için çok önemli. Çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli. Onlara çevre ve sağlık konularında yeni alanlar bırakmalıyız” diye konuşu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

İlçenin altyapısı, yolları ve sosyal donatı alanlarına yapılan yatırımlar ile önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Şenol, “Bizim bazı bölgelerimizde imar sıkıntımız var. Bakanlar Kurulu’ndan Aktepe-Emrez Mahalleleri için kentsel dönüşüm izni çıktı. Orada ofislerimizi kurduk. Çalışmalara başlayacağız. İnsanımız bir şeyi görmeden inanmıyor. İnşallah bittiğinde alan sadece Gaziemir’e değil tüm kente örnek olacak. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli. Biz, ilçenin 30-40 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. Belediye hizmet binamızın çalışmaları devam ediyor. Akıllı bina yapacağız. Mesela yağmur sularını toplayıp arıttıktan sonra lavabolarda musluk suyu olarak kullanacağız. O kadar önemli ve teknik bir bina olacak. 29 Ekim tarihinde binamızı hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. Şenol, ilçenin genişleme alanının bittiğini söylerken nüfusun 250 bini aşmayacağını da dile getirdi.

Gaziemir’in yeşil alanları ve doğal dokusunun birçok ilçeye göre fazla olmasına rağmen yeşil alanları arttırdıklarını anlatan Şenol, “Sadece kente bina yaparak geliştiremezsiniz. Biz, tarihe de önem verdik. İlçede sadece iki Atatürk heykeli vardı. Önce onları yeniledik ve ardından kentimize birçok heykel ve anıtlar inşa ettik. Heykel atölyesini de kurduk. İlçemizin müzesi ve anı evi yoktu. Onlar da yapıldı. Bu kente kimlik kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Birçok kültürel ve sanatsal projelere imza attık” dedi.

HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL

Her ilçede olduğu gibi Gaziemir’in de bir takım sorunlarının olduğunu anlatan Şenol, “İnsanlarımızın istediği bitmez. Yapımız gereği her şeyin iyisini isteriz. Tabi ki ilçenin farklı yerlerinin farklı sorunları var. Mahalle bazında talepler değişebiliyor. Hiçbir zaman kent güllük gülistanlık olmaz. Muhakkak estiklerimiz var. Biz eksiklerimizi biliyor ve ona göre çalışıyoruz. Bizden sonra gelenlerin de çözmeye çalışacağı sorunlar olacak. Biz öncelikli olarak huzurlu olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Çok tartışılan ve kamuoyunda gündeme gelen kurşun fabrikası ile ilgili soruyu da yanıtlayan Şenol, şunları söyledi: “Sorun 2008 yılında gündeme geldi. Ben o zaman belediyeyi yönetmiyordum ama takip ediyordum. O zamanki verilen raporlarda ‘tehlikeli, insan sağlığına etkisi var’ denildi. Ben mülk sahiplerini çağırıp ‘kapatın’ dedim. Kapattılar ve başka yere taşıdılar. Oradaki tehlikeli ortamı yok etmenizin imkanı yok. Bu işin altında çok şeyler var. Birileri çıkıp ‘burada radyasyon var’ demedi. Durup dururken sıkıntı oluştu. Ya aile kavgası ya da başka bir mesele nedeniyle gündeme geldi. Biz, tüm kurumlara rapor gönderdik. Ege Üniversitesi ‘tehlikelidir’ raporunu verdi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu önce ‘tehlikeli’ dediği konuya daha sonra ‘sorun yok’ yanıtını verdi. Sağlık Bakanlığı’nın bölgede tarama yapması lazım. Ben doktor değilim, benim yetkim de yok. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bu işin altından kalkacak tek kurumdur. Burada sağlık taramasının yapılmasını istiyorum. Şu anda orada 17 bin insan yaşıyor.”

Kamuoyu anketlerine göre durumunun iyi olduğunu ifade eden Şenol, bir sıkıntının bulunmadığını söyledi. Şenol, “Yerel seçimlerde attığım 13 bin farkı nasıl 25 bine çıkartırım diye düşünüyorum. Ben bu zamana kadar makamımda tek başıma 30 bin kişi ile yüz yüze görüştüm. Bir kişi ile beş kez görüşmüşüm ama o bir kere yazılıyor. Tabi ki ulaşmadığımız insanlar vardır. Ama sürekli çalışıyoruz. Benim kendi yaptırdığım anketler var. Partinin de anketleri var. Bir problemimiz yok” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler