Bandırma Sağlık Grup Başkanı Zafer Yılmaz, piknik sezonunun gelmesiyle birlikte muhtemel kene vakaları konusunda vatandaşları uyardı.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)'nin Türkiye'de bahar ve yaz aylarında görülen önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getirdi. Yılmaz, “KKKA ile mücadelede en önemli tedbir insan-kene temasının en aza indirilmesidir. İnsan-kene temasının arttığı mevsimde bulunmamızdan dolayı bu hastalıkla ilgili bilgilendirme ve tedbir amaçlı açıklama yapma gereği duyulmuştur.” dedi.
Yılmaz, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın, insanlara çoğunlukla kenelerin bulaştırdığı ve bazen ölümle sonuçlanabilen bir virüs hastalığı olduğunu hatırlattı. Yılmaz, hastalığın genellikle insanlara kenelerin kan emmesi sonucu veya kenelerin çıplak elle ezilmesiyle bulaştığını, hastalığın belirtilerinin ise kene tutunmasından veya kenelere çıplak elle dokunulmasından sonraki 10 gün içerisinde ortaya çıktığını söyledi.
Yılmaz, vatandaşların 10 gün içerisinde ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, halsizlik, belirgin iştahsızlık, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi şikâyetlerden herhangi birisinin görülmesi halinde, en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğini dile getirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz