Bitişik olarak yazılması gereken birleşik türde kelimeler çeşitli koşullara bağlı olarak bitişik yazılırlar. Belirtilen bu birleşik türde kelimelerin yazımı için oluşturulan kurallara uyan her birleşik türde kelime bitişik olarak yazılmalıdır.
Yazım kurallarına göre başucu doğru yazılışı bitişik olmalıdır. Çünkü Türkçe sözlükte de bu şekilde yer alır ve bitişik yazılması gereken birleşik kelimelerden biridir. Birleşik fiiller, kalıplaşmış hale gelen çekimli fiillerden oluşmuş olan ifadeler, ikilemeler belirtisiz isim tamlamaları da bitişik yazılır.
Ayrıca tek heceli olan bazı Arapça kökenli olan kelimeler, etmek edilmek olmak gibi yardımcı filler ile oluşturulan birleşik türde kelimeler de bitişik olarak yazılmalıdır. Bunlar dışında hayvan isimleri, bitki isimleri, hastalık isimleri alet ya da eşya isimleri de bitişik yazılması gereken birleşik türde kelimeler arasında yer alırlar.
Türk Dil Kurumu birleşik türde bir kelime olan başucu kelimesi için isim türünde olan, gök bilimi alanında ve coğrafya alanında kullanılan şu tanımı yapmıştır:
Başucu kelimesi ayrıca başka ifadelerle bir araya da gelerek yeni anlamlara karşılık gelen başka birleşik türde kelimeler ve söz öbekleri de oluştururlar. Başucu çizgisi, başucu uzaklığı, başucu noktası gibi kullanımlar bu duruma örnek olarak gösterilebilir.
Başucu yazımı baş ucu şeklinde yazıldığında yazım hatası yapılmış olur. Çünkü başucu TDK sözlükte de bitişik olarak yazılması doğru kabul edilen birleşik türde bir kelimedir. Türkçe yazım kurallarına göre bitişik yazılması gereken birleşik türde kelimelerden bazılarının şu kurallara uyması gerekir: