YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batı Akdeniz’in Alternatif Turizmdeki Yol Haritası Belirlendi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Burdur ve Isparta’nın stratejik yol haritasını oluşturacak yeni bölge...

Batı Akdeniz’in Alternatif Turizmdeki Yol Haritası Belirlendi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Burdur ve Isparta’nın stratejik yol haritasını oluşturacak yeni bölge planı hazırlıkları kapsamında ilk çalıştayını yaptı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Burdur’da gerçekleştirilen programda bölgenin alternatif turizmdeki potansiyeli, yapılacaklar ve izlenecek yöntemlerle ilgili sorulara cevaplar arandı. Üç ilden kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, akademisyenler, yerel yöneticiler, STK’lar ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı ‘Batı Akdeniz Alternatif Turizm Çalıştayı’ saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Bakanlığın çalışmaları, hazırladığı envanter ve çalıştayla ilgili bilgi vererek tanıtım ve altyapı eksikliği başlıklarının önemine dikkat çekti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, üç ilin tüm ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, STK’lar ile özel sektör temsilcilerinin katıldığı hazırlık toplantıları yapıldığını ve yeni bölge planı için çalıştaylar gerçekleştirildiğini belirtti. İlk ‘Batı Akdeniz Alternatif Turizm Çalıştayı’nın güzel sonuçlara vesile olmasını temenni eden Engin, “Toroslar’ın artık turizme kazandırılmasına yönelik bir çalıştay olacak. Çok güzel kaynaklarımız var, ancak ortaya konulmadıkça bir şey ifade etmiyor. Burdur’un yüzde 45, Isparta’nın ise yüzde 40'ı orman. Üniversite, belediye, kamu kurumlar, iş adamları olarak neler yapılabilir, sonuç ve çözüm önerileri neler olacak bunları bakanlıklara ve sizlere sunacağız. Bütün kurumlar olarak ve koordineli çalışarak sorunları aşacağız.” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı da üniversite olarak her kurumla ilişkilerin devam ettiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından MAKÜ öğretim üyesi Doç.Dr. Salih Ceylan’ın başkanlığında, Akdeniz, Süleyman Demirel ve Mehmet Akif Ersoy üniversitelerinden öğretim üyelerinden oluşan moderatörler, turizm potansiyeli mevcut durum ve neler yapılabileceği konularından bilgi verdi. Tematik konular eko turizm, kırsal turizm, inanç turizmi, kış turizmi, kültür turizmi, göl turizmi, yöresel tatlar ve lezzetler turizmi (gastronomi), botanik turizm ile mağara turizmi hakkında sunumlar iki oturumda gerçekleştirildi. Çalıştayda ele alınan konular şöyle: Antalya, Burdur ve Isparta’da kırsal turizmin önemi ile şu an ve gelecekte nerede olacak? Varolan potansiyel nasıl değerlendirilmesi gerekiyor. Tehditler ile fırsatlar neler olabilir? Altyapının, fiziksel unsurların ve insan kaynaklarının geliştirilmesi. Başarı için fiziksel unsurların varlığının tek başına yeterli olmaması. Organizasyon kabiliyeti. Pazarlama, iletişim ve girişimcilik niteliğine sahip insan kaynağının önemi.

MAKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Burdur Vali Vekili Halil Karbuz, Belediye Başkan Vekili Serdar Başgül ile Burdur, Isparta ve Antalya’dan kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, akademisyenler ile STK temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler