Yabancı kökenli olan kelimeler bir kelimenin birden fazla anlama karşılık gelebilmesi, iki ya da daha çok sayıda kelimenin bir araya gelmesi ile oluşan birleşik türde sözcükler ya da fiiller gibi çeşitli durumlar Türkçe dilinin geniş bir sözcük dağarcığına sahip olmasının nedenleri arasında yer alır. Ancak bu durumlar yazım hatalarına da neden olmaktadır. En sık rastlanan yazım hatalarından biri de büyük harf kullanımı konusunda yaşanır.
Batı kelimesi cümle içindeki kullanımında çok sık hata yapılan kelimelerden biridir. Çünkü bu kelime cümlenin başında olduğu zaman koşuşuz olarak büyük harfle yazılsa da bazı durumlarda cümle içinde de büyük harf ile yazılabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) batı kelimesi için isim ve sıfat türlerinde olmak üzere 2 farklı tanım yapmıştır. Tanımlar şu şekildedir:
Türk Dil Kurumu, belirttiği büyük harf kullanım kuralları doğrultusunda, batı doğru yazılışı olarak cümle içindeki kullanım amacına bakılmasını doğru kabul etmiştir. Çünkü batı kelimesi kullanıldığı anlama göre büyük ya da küçük harf ile yazılabilir.
Batı yazımı eğer yön bildiriyorsa cümlenin başında olmasa dahi küçük harf ile yazılır. Ancak batı kelimesi bir düşünceyi, bir yaşam tarzını ya da politik anlamları işaret ediyorsa büyük harf ile başlamalıdır. Örnek cümle içinde doğru kullanımları şu şekilde verilebilir: