Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Batman Büyülü Güçlere Sahip Düşmanlarıyla Karşılaşmalarını Nasıl Kazanabiliyor?

Her ne kadar Batman'in karşılaştığı en ünlü kötülerin herhangi bir büyülü gücü olmasa da, Batman'in savaşma tarzı daima kendi metodu ve teknolojinin birleşimini yansıtıyor.

Batman Büyülü Güçlere Sahip Düşmanlarıyla Karşılaşmalarını Nasıl Kazanabiliyor?

Batman v Superman: Dawn of Justice filminde Batman'ın Superman'le bile yüzleşecek kadar gelişmiş metodlara sahip olduğunu gördük. Fakat Superman'in fizik gücü (kas gücü ve hızı) ve diğer yetenekleri (röntgen görüş, gelişmiş duyma vb.) onu hemen hemen tüm düşmanlarına karşı fazla avantajlı konuma soksa da, mistik güçlere karşı o bile zaman zaman çaresiz kalabiliyor. Peki Batman büyü ve mistik güçlerle karşılaştığında ne yapıyor?

Batman'in "Rogue's Gallery" denilen, türlü serseri ve suçlunun adeta geçit yaptığı düşmanlar listesinde büyülü güçlere sahip tipler pek görülmüyor. Batman'le özdeşleşmiş kötülerin özelliği ise her şeyi yapabilecek kaçık, kaotik düşmanlar olmaları ve genellikle teknolojiyi kullanmaları.

En kötü düşmanı hepimizin bildiği, tamamen ahlaksız, deli ve "allahtan" büyülü güçleri olmayan Joker. Mxyzptlk'in gerçeklik değiştiren güçleriyle donandığı haliyle bile, Batman'siz bir evren düşünemediği için yenilmiş; Batman'e boyun eğdirememiştir.

Two Face ("İki Yüz") hiçbir zaman büyülü güçlere sahip olmamış, psikolojik bir savaş yürütmüştür. Batman'i, Harvey Dent tarafıyla sunduğu doğru seçimi yapmaya zorlar.

Penguen'in de büyülü güçleri yoktur; onun gücü etkili ve delibozuk bir mafya babası olmasında yatar.

Riddler ("Bilmececi"): Yanlış yönlendirme, kelime oyunları ve illüzyon ustası. Riddler'ın karmakarışık bilmecelerini çözmesi için Batman'i bir deli gibi düşünmeye zorlar.

Mr. Freeze, adı üstünde kriyoteknoloji kullanarak ölüm döşeğindeki karısına bir tedavi arayan ve yoluna çıkan herkesi öldürmeye hazır tehlikeli bir düşman.

Büyülü güçleri olmayan ama büyücüler ve sahirlerin bazı özelliklerine sahip olan kötüler de var. Zihin kontrol edebilen Poison Ivy ("Zehirli Sarmaşık") ve Mad Hatter, psikolojik terör ve korku salan Scarecrow ve Bane, şekil değiştiren Clayface ("Kil Surat") ve Killer Croc ("Katil Timsah"), çevre şartlarını kontrol edebilen Poison Ivy ("Zehirli Sarmaşık") ve Mr. Freeze gibi.

Öte yandan, büyülü güçleri olan düşmanlarla karşılaştığı zaman Batman'in yanında aynı şekilde büyülü güçleri olan Justice League kahramanları görülüyor. Örneğin; Dünya'nın önde gelen insan büyücülerinden biri olan Zatara, Zatara'nın kızı ve aynı şekilde büyü yapabilen Zatana, Nabu'dan gücünü alan Doctor Fate, fiziksel, sihirli ve spiritüel güçere sahip yarı tanrıça Wonder Woman, Dünya'ya adalet getirmeye inmiş Spectre gibi.

Büyüye benzer, yani büyü illüzyonu yaratan fütüristik bilim veya zımbırtılar kullanan Abra Kadabra ve Trickster gibi kötülerin yanı sıra, ciddi bir tehdit oluşturan büyülü güçlere sahip Jason Blood ("Etrigon"), Morgaine le Fey, Felix Faust, Klarion, Bat-Mite, Equinox gibi ölümcül düşmanlar da zaman zaman Batman'in karşısına çıkıyor.

Büyülü güçleri olsun veya olmasın bu düşmanların taktiği genellikle yanlış yönlendirme, illüzyon, korku ve teknoloji. Batman'in gücü ise büyüyü, kuralları ve belirli bir yapısı olan bir herhangi bir teknoloji gibi görmesi. Batman'in teknikleri büyü veya teknoloji kullanan her bir düşmanını sonunda alt etmeyi başarıyor.

Bu tekniklerden biri korkuyu bir silah olarak kullanmak. En deli olanın bile temel düzeyde korkuyu anladığını bilen Batman, düşmanının içindeki en minik hassas noktayı bularak bu içsel korkuyu kullanmayı beceriyor.

Bununla beraber Batman, pek çok düşman üzerinde iş görecek aygıtlar kullanarak düşmanının zayıflıklarını kendi lehine çevirebiliyor. Cephanesindeki uyku gazı veya boğucu gaz salan duman topları gibi!

Bir diğer teknik ise düşmanların içindeki insanlıktan (kaldıysa tabii) istifade etmek. Batman düşmanını mantık yoluyla ikna etmeye çalışabilir ya da psikolojisiyle oynayarak onu hata yapmaya zorlayabilir.

Kaosu kucaklamak, hem Batman hem de karşısındaki düşman için tam bir tahmin edilemezlik doğuruyor. Etrafı sarıldığında akla gelmeyecek olanı yapmak, kendinden daha güçlü düşmanlarla karşı karşıya gelmek gibi.

Düşmanı ve izlediği yöntemi tanımak ise en önemli tekniklerden biri. Batman bir düşmanı hakkında ne kadar çok şey bilirse, o karşılaşmadan sağ çıkma şansı daha yüksek.

Son olarak savaş anında değil, sakin zamanlarında düşmanı üzerinde düşünüp taşınarak Batman doğaçlamaya az yer bırakıyor. Batman'in mükemmelliği de burada: düşmanlarıyla girdiği her etkileşimi, onların yöntemlerini, bağlantılarını, evrimlerini ve teknolojilerini kaydetmek.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler