Batman Valisi Yılmaz Arslan, eğitim konusunun ciddi bir sorumluluk olduğunu ve bu konuda ihmale yer olmadığını söyledi. Arslan, eğitimde yapılacak bir ihmalin memlekete pahalıya mal olacağını ifade etti.
Yılmaz Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirdiği inceleme ziyaretleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Vali Arslan, Batman’ın eğitim ve öğretim konusundaki mevcut durumunu yöneticilerle birlikte masaya yatırdı.
Toplantıda il genelinde yürütülen eğitim ve öğretim hizmetleri ile ilçelerde faaliyet yürüten eğitim kurumlarının mevcut durumu, bunların işleyişi, yeni yatırımlar ve personel durumu değerlendirildi.
TEKNİK İŞLER TEK MERKEZDEN TAKİP EDİLECEK
Vali Yılmaz Arslan, yaptığı değerlendirmede, Batman’daki teknik çalışmaları koordine edecek teknik birim kurmayı planladıklarını ifade etti. Arslan, kamu kurumlarındaki teknik personelin bu birimde toplanmasının ve teknik işlerin tek merkezden yönetilmesinin daha pratik bir çözüm olacağını belirtti.
Okur-yazarlık oranının da değerlendirildiği brifingde Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Batman’ın çevre illere oranla daha iyi durumda ve Türkiye ortalamasının 4 puan altında olduğunu belirtti.
Okul ve eğitime yönelik bina sayısında son yıllarda ciddi artış olduğuna dikkat çeken Akboğa, derslik başına düşen öğrenci sayısının 2011 yılında okul öncesinde 23, ilköğretimde 41, ortaöğretimde ise 48 öğrenci olduğunu kaydetti.
"DERSLİK SAYIMIZI HIZLI BİR ŞEKİLDE ARTIRACAĞIZ"
Batman’ın derslik açısından Türkiye ortalamasının altında olduğunu hatırlatan Vali Arslan, hızlı bir şekilde bu açığın kapatılması gerektiğinin altını çizdi. Arslan, şu ana kadar izlenen stratejinin dışında alternatif yollar arayıp pratik çözümler bularak okul ve derslik sayısının artırılması konusunda yetkililerin çalışma başlatmasını istedi.
Arsa sorunu yaşanan yerler konusuna da değinen Arslan, bu tür araziler için öncelikle arazi sahibi vatandaşla anlaşma yoluna gideceklerini, eğer sorun yine de çözülmüyorsa kamulaştırma süreci başlatacaklarını ifade etti.
Derslik ihtiyacının giderilmesi için bahçesi uygun olan mevcut okulların da değerlendirilebileceğini belirten Arslan, en iyi yatırımın insana yapılan olduğunun altını çizerek bu hususta hayırsever işadamlarına da görev düştüğünü belirtti.
Yapılması planlanan yeni valilik binasına Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de dahil edilebileceğini ifade eden Arslan, böylece mevcut binanın yerine 32 derslikli bir okul yapılabileceğini, hatta şehir merkezinde kamuya ait binaların bile takas yolu ile okula dönüştürülebileceğini kaydetti.
Derslik ihtiyaç sayısının önem sırasına göre raporlaştırılmasını isteyen Batman Valisi, böylece derslik ihtiyacının daha sistemli bir şekilde azaltılabileceğini ifade etti.
KÖY OKULLARI ZİYARET EDİLECEK
Eğitim hizmetleri ile ilgili olarak kendisine sosyal medya vasıtasıyla birçok mail ve twit geldiğini ifade eden Vali Arslan, Batman merkez, ilçeler ve bunlara bağlı köylerdeki tüm okulların ziyaret edilmesini istedi.
Özellikle köylerde çalışan öğretmenlerin durumu ile yakından ilgilenilmesinin önemine değinen Arslan, “Köydeki öğretmenimize sahip çıkmalıyız” dedi. Arslan, öğretmen lojmanı olmayan köylerde pratik şekilde kurulabilen prefabrik evler yolu ile bu sorunu da çözeceklerini belirtti.
Son olarak eğitim konusunda Batman'da güzel işler yapıldığını gözlemlediğini belirten Arslan, “Ancak, bunlarla yetinmemeliyiz, daha fazlasını yapmalıyız.”tavsiyesinde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşen brifing toplantısına Vali Yılmaz Arslan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve diğer yöneticiler katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz