YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baydemir'den Kent Konseyi'ne Katılmayanlara Eleştiri

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Başkanı Osman Baydemir, Kent Konseyi'nin Diyarbakır için bir şans...

Baydemir'den Kent Konseyi'ne Katılmayanlara Eleştiri

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Başkanı Osman Baydemir, Kent Konseyi'nin Diyarbakır için bir şans ve fırsat olduğunu anımsatarak toplantıya katılmayan kamu idarecilerini eleştirdi. Baydemir, konuya ilişkin kendilerine eleştiri yazısı göndereceklerini söyledi.

Yerel Gündem 21 Kent Konseyi 23. Olağan Toplantısı Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda yapıldı. Toplantıda kentteki çevre sorunları, engelsiz bir kent için çözüm önerileri, kentteki çocuk oyun alanları ile spor sahalarının yetersizliği ile kentsel alan konulu gündem maddeleri tartışıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Metin Kılavuz, Kent Konseyi'nin 2003'ten bu yana devam eden önemli bir deneyim olduğunu söyleyerek, kolektif bir akılla merkez yerine yerelden çözüm üretilen bir mekanizma olduğunu ifade etti. Kent Konseyi Başkanı Osman Baydemir de, temiz bir çevrede, ekolojik yaşamı mümkün kılmak ve bilinç sıçraması yaratma konusunda çaba sarf ettiklerini belirtti. İnsanlararası barış ve ilişkinin aynı zamanda doğayla barış üzerine kurulu olduğunu kaydeden Baydemir, "Eğer insanlık doğayı yok ederse doğa bunun intikamını mutlaka alır" dedi. İçme suyu arıtma şebekesi ile yılda 64 milyon ton suyu arıtarak tekrar kente verdiklerini aktaran Baydemir, doğaya saygı gereği, bu arıtma tesisinin temizlenmesi için 27 milyon Euro'luk İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temelini attıklarını söyledi.

"SU VE BARIŞ KONFERANSI ACİLİYETİNİ KORUYOR"

Diyarbakır'dan Şattülarap'a, Basra Körgezi'ne kadar Dicle ve Fırat'tan beslenen bütün insanlığın bu nehirler üzerinde hak sahibi olduğunu dile getiren Baydemir, "Bu yerleşim birimlerinin temsilcilerinden oluşan su ve barış konferansı aciliyetini koruyor" diye konuştu. Çevre ve doğanın olağanüstü bir taarruz altında olduğunu anlatan Baydemir, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dört bir yanında HES'lerle kültürel mirasımız yok oluyor. Barajlar, hidroelektrik santrallerinin enerji kaynaklarına dikkat çekiyoruz. Tüm enerjisini güneşten elde edilecek yol ve yöntemler varken barajlar kuruluyor. Barajlar tek başına enerji ihtiyacını karşılamak için kurulmuyor. Hakkari bölgesinde güvenlik perspektifiyle 7 baraj inşa ediliyor. Bu da bitki örtüsünün zarar görmesine neden oluyor."

Açılış konuşmasından sonra Çevre Sağlık Meclisi'nden Mustafa Akengin kentteki çevre ve sağlık sorunlarını ele alan bir sunum yaptı. Akengin sunumunda; Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atıkların Deve Geçidi'ndeki dere yatağına boşaltılması, Dicle Nehri'nin Dicle Üniversitesi kanalizasyon suları, kum ocakları, tuğla fabrikaları ve dericilerin atıklarıyla kirletilmesine karşılık teknik ve idari önlemler alınmasını anlattı. DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş da, 24 ay içerisinde İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin kurulacağını hatırlattı. 2014 yılına kadar doğu kolektörünün tamamlanacağını ifade eden Çağdaş, kentteki atık suların yüzde 98'ini bertaraf ettiklerini söyledi. Çağdaş, ilave kolktörlerlerle atık suların yüzde 100 temizleyeceklerini söyledi.

ENGELLİLER 6'LI PROTOKOLDE YER ALACAK

Engellilerin sorunlarına ilişkin sunum yapan Engelli Meclisi'nden Ramazan Serim, kaldırım işgallerinin, görme engellilerin kaldırımına esnafların reklam panosu koyduğunu fotoğraflarla anlattı. Karayollarının yapmış olduğu üst geçitlerin engellilere uygun yapılmadığını söyleyen Serim, hizmette pozitif ayırımcılık değil, eşitlik ilkesinin uygulanmasını istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler