HABER

Baykal'dan lise düzenlemelerine eleştiri

Baykal'dan lise düzenlemelerine eleştiri

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, lise eğitiminde yapılan düzenlemelerle meslek liseleri ile imam hatip liseleri arasında karşılıklı geçişin olanaklı kılınmasının amaçlandığını savunarak, "Bir grubun üniversiteye girmesi hesabı, eğitim sisteminin bütün temellerinin sarsılmasını gerektirecek kadar önemli sayılıyor" dedi.

Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bakanlık, 'Eğitimi nasıl siyasete alet ederimle, angajmanlara uygun şekilde nasıl kullanırım' konusuyla, kadrolaşma ile meşguldür. Kendi adamlarını etkin kılma çabasına sürüklenmiştir" dedi.

Eğitimde yapılması gereken ilk işin, zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkartılması olduğunu belirten Baykal, "Lisenin eğitim süresini uzatarak, aynı eğitim olanaklarını, aynı öğretmeni, aynı sınıfı, aynı yetersizlikleri 4 yıl eğitime yayarak başarılı sonuç alma şansı yoktur. Tam bir keşmekeşe gidiliyor" diye konuştu.

Baykal, Türkiye'nin en temel konusu olan milli eğitimin "Onun bunun oyuncağı" haline getirilmek istendiğini savunarak, "Bu laubaliliğe kesinlikle izin verilemez" ifadesini kullandı.

AB ile ilişkilere değinen Baykal, "Türkiye-AB ilişkilerinin birinci raundunun olumlu olmayan bir şekilde sonuçlandığını" bildirerek, "Yakın bir gelecekte Türkiye-AB ilişkilerinde sevindirici, olumlu adımlar beklemenin gerçekçi bir yanı kalmamıştır" dedi. Baykal, "AB'nin geleceğinin kuşkulu ve tartışmalı" olduğunu savundu.

Baykal, Brüksel'de yarın başlayacak olan AB Zirvesi'nde bir iç değerlendirme yapılacağını belirterek, "AB'nin geleceğiyle ilgili çok ciddi tereddütler, kuşkular ortaya çıkmaya başlamıştır. Artan kuşkular, AB'nin genişleme sürecini, dolayısıyla Türkiye'yi çok ciddi şekilde etkilemeye başlamıştır. Maalesef Türkiye'nin AB içinde yer alabileceğini düşünen, bunu kabul edenlerin sayısı olağanüstü azalmaya başlamıştır. Bu gelişme bizi de AB'yi yeniden değerlendirme ihtiyacıyla karşı karşıya bırakacaktır" diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler