YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baynal’dan Gençlere İş Hayatı Tavsiyeleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve ‘Geleceğimiz Gençlerimiz Programı’nın...

Baynal’dan Gençlere İş Hayatı Tavsiyeleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve ‘Geleceğimiz Gençlerimiz Programı’nın yapımcısı, sunucusu Kerem Baynal, gençlerin iş hayatına atılmaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlerin iş hayatına atılmadan önce neler yapmaları konusunda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kerem Baynal, devletin gençlerin iş kurabilmeleri için kurumlar aracılığı ile birçok hibe kredi sunduğunu belirtti. İş kuracak olan gencin önce yapmak istediğine bakması gerektiğini ifade eden Baynal, Van’da gençlerin iş alanında en çok atıldığı sektörlerin cafe, internet ve yiyecek gibi alanlar olduğunu kaydetti. Bunların üretimi olmayan işler olduğunu anlatan Baynal, “Bu yüzden gençlerimizin üretime dayalı sektörlere atılması daha doğrudur. Bir yerde üretim yoksa, toplumun ve ülkenin ilerlemesini bekleyemezsiniz. Gençlerimiz daha çok buna yönelmeliler. Üretimin yapılacağı birçok sektör var. Örneğin ilimiz bal bölgesi ve arıcılığa çok ciddi destekler sunuluyor. Örneğin bal üretiminin yan ürünleri üretilebilir, ceviz bal karışımı farklı ürünler ortaya çıkartılabilir. Kendi işyerini kuramayan gençlerimiz ise çalışacakları işyerlerinde önemli bir personel olması için kendini çok iyi yetiştirmesi gerekiyor hem teoride, hem pratikte. O işyerinin kendi işyeriymiş gibi sahiplenmesi gerekiyor. Bir fabrikada çok önemli bir iş yapıyorsunuz ve kuzeninizin düğününe gitmeniz gerektiğini söylüyorsunuz, gidiyorsunuz ve oradaki iş duruyor. Ama siz düğüne gitmediğinizde o düğün ertelenmez çünkü orada bir sürü kişi vardır. İşte iş ahlakı kuralı dediğimiz konu işyerine sahip çıkmasıdır” dedi.

“BİZ TOPRAKTAN KOPMUŞUZ TOPRAĞA DÖNMEMİZ GEREKİR”

Van’da her türlü sebze meyvenin yetişebileceğini ve ekilebileceğini de anlatan Kerem Baynal, “İlimizde yetişmeyecek sebze meyve yoktur. Yavaş yavaş bunun örneklerini görmekteyiz. Üretim konusunda kendimizi daha iyi hale getirmeliyiz. Biz topraktan kopmuşuz toprağa dönmemiz gerekir. Burada ekilen sebze meyvenin bile tadı başka. Mersin’de yetişen salatalık ile buradaki salatalığın tadında büyük farklılıklar var. Çünkü buradaki salatalığın tadı da kokusu da ayrı güzel” ifadelerini kullandı.

“İŞ HAYATI İÇİN EĞİTİM ÖNEMLİ”

İş hayatına atılacak olan gençlerin mutlaka eğitimlerine de önemli yer vermeleri gerektiğini de sözlerine ekleyen Kerem Baynal, gençlerin bu konuda pasif davrandığını dile getirdi. Daha çok giyim ve kuşama önem verildiğini anlatan Baynal, “Eğitim hem gençlerimizin kendileri için hem de toplum için önemlidir. Mutlaka bunu bir lisans boyutuna taşımaları gerekiyor. Şunu da bilmeleri gerekiyor ki kişinin çalışması ne ise dönüşü de o olur. Onun için çalışırsa karşılığını alır yoksa alamaz. Bunu da almazsa kendisini boşlukta bulur. Çünkü kabiliyet gençlikte kazanılır. Gençlerimize şu tavsiyede de bulunmak istiyorum. Mutlaka yılda bir kez de olsa diğer illere gitsinler, buradaki iş sektörlerine baksınlar, fuarları ziyaret etsinler, neler yapılıyor görsünler. Merak ettikleri her ne var ise öğrensinler. Zaman ve gençliğin çok önemli olduğunu bunların geri dönüşünün olmadığını, zamanında aslına uygun değerlendirilmediği taktirde telafisinin de çok pahalı olacağı gerçektir. Bunu çevremizde, dostlarımızda görebiliyoruz. Onun için gençlerimizin aile ve toplum değer bağlarını sağlam tutarak iyi bir eğitimle geleceğe emin adımlarla yürüyebileceklerini belirtmek isterim. Böylelikle önlerine çıkan engelleri de rahatlıkla aşabilecekler” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler