YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayraktar’dan Çok Katlı Bina Cevabı: Dar Gelirlinin Ihtiyacına Cevap Verilmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, büyük şehirlerde çok katlı binaların arttığı tenkitlerine cevap verdi....

Bayraktar’dan Çok Katlı Bina Cevabı: Dar Gelirlinin Ihtiyacına Cevap Verilmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, büyük şehirlerde çok katlı binaların arttığı tenkitlerine cevap verdi. Bayraktar, seyrek katlı binaların ideal olacağını belirterek, “Ama bu aşamadan geçmeden o olmuyor. Türkiye’de ekonomik yapı böyle. Barınmaya ihtiyacı olanların ev alacak imkanı yok. İlk olarak onların bu ihtiyaçlarına cevap verilmeli.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kutulmuş, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde yapılan 5. Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu’na katıldı. Şehir ve Ekonomi konulu sempozyumda söz alan Bayraktar, şehirlerin toplum ile birey hayatı adına önemini vurguladı. Bayraktar, şehirlerin iklim ve konuma göre belirlendiğine işaret ederken, “Bunlar İslam’ı tanımalarının ardından ruh ve yapıya büründü. Burada Mekke, Medine, Bağdat, Kahire, İstanbul ve Bursa örnektir.” ifadelerini kullandı. Göçlerin ardından şehirlerin manalarını yitirdiğinden yakınan Bayraktar, şöyle devam etti:

“Kendi yörelerinde geçinemeyen bireylerin göçleri şehirlere darbe vurdu. Örneğin İstanbul, yoğun göç aldı. Şu an şehirde 14 milyonu aşkın birey bulunuyor. Buna bağlı olarak ulaşım ve çevre sorunlarının da arttığı ortada. İzmir ve Bursa’da da aynı sorun var, dünyada da var. Ama Malezya Kuala Lumpur, Avusturya Kamberra gibi derli toplu şehirler de bulunuyor. Eknomi ile şehri bir biri ile tahlil etmede en önemli faktör popülasyondur. Türkiye’nin yüzde 76-77’si şehirlerde bulunuyor. Avrupa’da bu oran yüzde 85-90’lara denk geliyor. Artık şehirleri desantralize etmemiz gerektiği muhakkak. Şehirleri kendi içinde de desantralize etmeliyiz. Belli şehirlerde bireyleri tutmalıyız.”

Çok katlı binaların tenkit aldığına değinen Bayraktar, bu yorumlara, “Evet seyrek katlı binalar ideal olur. Ama buradan geçmeden de olmuyor. Ekonomik yapı böyle. Ülkede barınmaya ihtiyacı olanların ev alacak parası yok. İlk olarak bunu temin etmeliyiz. Ardından Türkiye’de populasyonu desantralize etmek için bölgeler arası kalkınmayı mümkün kılmalıyız.” cevabını verdi.

KURTULMUŞ: SABAHATTİN ZAİM’İ TANIYAN DA TANIMAAN DA REFERANS ALMALI

Sempozyum, 2007 Aralık ayında vefat eden Sabahattin Zaim’in talebelerini de bir araya getirdi. Sempozyumda Zaim’in mutabakata açık, ilme önem veren biri olduğunu anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Hocanın 3 önemli ve beğenilen yanı var. Bir defa Allah, Camii unvanından ona da verdi. Hoca, anlayış olarak kendine uyan ya da uymayan her bireyi etrafında toplardı. Alçak gönüllü biriydi. Kendinden güçlü olmayanlara dahi saygı duyardı. Diğergamdı, davet edilip de gitmediği yer yoktu. Sabahattin Zaim döneminde öğretim üyeleri toplumdan kopuktu. Ama sivil toplumda hep etkin ve güçlüydü. İlim Yayma Vakfı’nı yapılandırdı. Bu vakıf, tüm mal varlığını Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne verse yeridir."

Numan Kurtulmuş, Zaim’in Avrupa’yı tanıyıp anlayarak İslam medeniyetine uygun büyük bir nesli dert edindiğini dile getirdi. Zaim’in tanıyanlar için de tanmayanlar için de iyi bir referans olduğunu da sözlerine ekledi.

Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu’nda son olarak ödül töreni yapıldı. Bu sene İslam ve Ekonomi ödülü’ne Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu layık görülürken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a da plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler