ÇANAKKALE (İHA) - Ekonomik kriz sebebiyle aylardır iş yapamaz hale gelen terziler, Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte yığılan tamir işleri ile hareketli günler geçiriyor.
Çanakkale'de 40 yıldır terzilik yaptığını belirten Hulusi Dönmez, ekonomik krizle birlikte vatandaşların elbise diktiremez hale geldiklerini belirtti. Dönmez, "4-5 yıl önce takım elbise, pantolon ve ceket diktirenlerin sayısı oldukça fazlaydı. Ancak konfeksiyon ürünlerinin çıkmasıyla birlikte bunların daha ucuz fiyata satılması bizleri zor durumda bıraktı. Ayrıca ekonomik krizle birlikte vatandaşlar ucuz olan konfeksiyon ürünlerini dahi alamaz hale geldiler. Ramazan Bayramının yaklaşmasına az bir zaman kala vatandaşlar evlerindeki eski pantolon ve ceketleri getirip tamir ettirme yoluna gidiyorlar. Son günlerde paça kısaltma, ceket, pantolon tamiratı sayısında önemli ölçüde artış var. Bizlerde bayram öncesi gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bayram günleri öncesi yoğunluk artıyor. Vatandaşlar artık eskisi gibi yeni elbise almak yerine eskilerini tamir ettiriyorlar. Çoğu terzi arkadaşımız artık elbise dikmek yerine tamiratla geçimlerini sağlıyorlar" dedi.
Bu arada, terzilerde modernleşerek özel makinalarla konfeksiyon dikişi yapıyor. Bir takım elbise konfeksiyon dikişi ile 60 milyon mal oluyor. Kaliteli yün kumaş içinde 60 milyon lira ayıran vatandaş iyi bir takım elbiseye 120 milyon liraya sahip olabiliyor. Elle dikim yapanlar ise 100 ile 150 milyon lira arasında ücret alıyorlar. El dikişi ile uzun yıllar giyilebilecek bir takım elbise ise 200 milyon liraya mal oluyor.