YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bdp'li Tuncel’den 'milletvekillerinin Özlük Hakları' Değerlendirmesi

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin, "Bizim hiçbir değerlendirmemiz; halkımızın duygularını rencide...

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin, "Bizim hiçbir değerlendirmemiz; halkımızın duygularını rencide edecek, zarar verecek noktada olamayacaktır" ifadesini kullandı.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Meclis'te basın toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısında, hasta tutuklu ve hükümlü sorunlarına dikkat çeken Tuncel, bununla ilgili yasa bulunmasına rağmen bürokratik engeller nedeniyle yararlanan mahkum sayısının çok az olduğunu vurgulayarak, cezaevlerinde şu anda 411 ağır hasta ve tutuklu bulunduğunu, bunlardan 230'unun ölümle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı'nı göreve çağıran Tuncel, son 3 ayda cezaevinde hasta 3 mahkumun hayatını kaybettiğini hatırlattı. Basın mensuplarının milletvekillerinin özlük haklarına yönelik teklifle ilgili sorusu üzerine Tuncel, milletvekillerine hiçbir imtiyaza 'evet' demeyeceklerini; ama bunun milletvekillerinin haklarının bir yasada toplanması olduğunu kaydetti.

Tuncel, toplum vicdanını yaralamayacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade ederek, "Bir ayrıcalıktan ziyade bunu bir yasada toplamak ve mevcut olanın dışında yeni bir hak tanımadan bunu yapmak daha sağlıklı olur" diye konuştu.

Basın mensuplarının teklifte milletvekillerinin akrabalarına yönelik düzenlemelerin de bulunduğunun hatırlatarak Salman Kurtulan, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'a da kırmızı pasaport verileceği yönünde haberler bulunduğuna dikkat çekmesi üzerine Tuncel, "Hiçbir zaman milletvekillerinin haklarından, ayrıcalıklarından faydalanalım diye bir şey olmadı, olamaz. Önemli olan halkımızın özgürlük hak eşitlik talebini nasıl dile getirebiliriz. Bizim hiçbir değerlendirmemiz halkımızın duygularını rencide edecek zarar verecek noktada olamayacaktır. Geri çekilme dönemi oluyor. Belki demokratikleşme olur. Geri çekilenler geri döner. Salman bey de geri döndüğünde bu ülkenin eşit yurttaşı olur ve bütün haklardan herkes, her yurttaş gibi faydalanır umuyoruz. Böyle bir durum olur. Zaten yıllarca Kürtler faydalanmasın diye o kadar özel yasa çıkarıldı ki... Bence artık bu fobiden kurtulmak gerekir. Yapacaksak 75 milyona bir şey yapmamız lazım" diye cevap verdi.

Levent Tüzel ise, tepkileri haklı bulduğunu vurgulayarak milletvekilliğinin kalıcı bir meslek olarak görmediğini ifade etti. Tüzel, teklifin gözden geçirilmesini isteyerek şunları dedi:

"Kişi olarak kabul edilebilir bulmuyorum. Hem bu emeklilik düzenlemelerinde olsun hem de trafikti, pasaporttu, sağlık yardımlarıydı, milyonlarca emekçinin hali ortadayken milletvekillerinin bunların hizmetinde bir çalışma yapması gerekirken, tamamen kendileri için bir yasama faaliyeti içerisinde gösteren düzenlemeler, bugünün ihtiyaçlarına denk düşmemektedir. Plan Bütçe Komisyonu'nda bunlara dikkat çekeceğiz. Ben kişi olarak doğru bulmuyorum. "

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler