YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bebe Konfeksiyoncuları Bakan Çelik’le Bir Araya Geldi

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleri ile bir araya gelen Çalışma...

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleri ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sektörün dünya ile rekabet edebilmesi için model, tasarım ve markalaşmanın büyük önem arz ettiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Almira Otel’de düzenlenen toplantıda BEKSİAD üyeleri ile bir araya gelerek sektörün meseleleri hakkında bilgi aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan BEKSİAD Başkan Rıdvan Güler, “Bursa, havlu, kestane şekeri ve otomotiv şehri olarak anılır. Biz bunların yanına konfeksiyon sektörünü de soktuk. 60 bine varan çalışanı olan ve dünyanın her yanına ihracat yapan bir sektör olmanın oluşturduğu bazı sıkıntılarımız da yok değil” dedi.

Sektörün dünya ile rekabet edebilmesi için istihdam teşvikinin olmazsa olmaz bir konu olduğuna dikkat çeken Rıdvan Güler, kaçak üretim yapan firmaların da sektörü zorladığını ifade ederek, “Sektör olarak artık başkalarını yükünü taşımaktan yorulduk. Merdiven altı üretim yapan firmaların ekonomiye kazandırılması sektör ve ülke için önemli bir adım olacak” şeklinde konuştu.

BEKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Meclis Üyesi Mesut Okyay ise, “Kadın istihdamın yüksek olduğu sektörümüzde sosyal güvenlik primleri ve vergi afları konusu da büyük önem arz ediyor. Diğer yandan tazminat fonu mutlaka hayata geçirilmeli. Türkiye bebe-çocuk konfeksiyonunun çok büyük bir oranı bölgemizde gerçekleştiriliyor. Bu açıdan Bursa teşviklerden faydalanmalı. Vişne Caddesi'nin fiziki anlamda yeterliğinin artırılması, bölgenin fiziki olarak daha iyi bir duruma getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Bebe ve çocuk konfeksiyonunun rekabetin en zor olduğu sektörlerden biri olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, “Bangladeş gibi ülkelerde insanlar neredeyse karın tokluğuna çalışıyor. 170 milyon nüfusu ile yüz ölçümü olarak bizden daha küçük bir ülke olan Bangladeş’e bir de büyük markaların iş gücünde faydalanmak için fabrika kurması, bu ülkelerle rekabeti iyice zorlaştırıyor” dedi.

Türkiye’nin rekabet avantajı sağlamak için farklılaşması gerektiğini ifade eden Faruk Çelik, “İşin özü tasarım, model ve markadan oluşturmaktan geçiyor. Eğer bu üç olgu sürdürülebilir bir hale getirilirse Çin, Bangladeş gibi ülkeler bizim gündemimizde olamaz” diye konuştu.

Türkiye’nin zor ve istikrarsız dönemlerden geçtiğini, sonuç olarak da ülkenin kalkınmasının zayıf kaldığına dikkat çeken Bakan Çelik, Avrupa’da işsizlik bu oranının yüzde 10,8 olduğunu, Türkiye’de ise bu oranın 2012 yılında yüzde 9,2 olduğunun altını çizerek, “Bu yıl sonunda yüzde 8’li rakamlara inmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyet'imizin 100’üncü yılında ise hedefimiz yüzde 5’lere kadar inebilmek. Son 1 yılda 1 milyon 291 bin istihdam sağlandı. Hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Türkiye’nin yıllarca çözülemeyen kronik meseleleri olduğuna dikkat çeken Çelik şunları söyledi:

“Ülkemizde kayıt dışı oranı yüzde 38. Bu da bizim 30 katrilyon kaybımız var anlamına geliyor. Bu çok önemli bir kayıp. Eğer koyduğumuz hedefleri yakalamak istiyorsak mutlaka bu kronik sorunları çözmeliyiz. Biz hükümet olarak iç ve dış dengesizlikleri çözmek için çalışıyoruz. 152 milyar dolarlık bir ihracat rakamımız var. Dünyanın zor bir virajdan geçtiği günlerde bu rakamı yakalamış olmak, insanımızın gayreti ve çalışma azmi sayesindedir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler