KADIN

Bebeğime Banyo Nasıl Yaptırmalıyım?

İşte bebeğinizin banyosuyla ilgili bilmeniz gerekenler ve işinizi kolaylaştıracak bazı ipuçları

Bebeğime Banyo Nasıl Yaptırmalıyım?

İşte bebeğinizin banyosuyla ilgili bilmeniz gerekenler ve işinizi kolaylaştıracak bazı ipuçları

Bebeğinizi yıkama sıklığı ne olmalıdır?

Bazı ebeveynler bebeklerini her gün yıkamalarına rağmen, bebeğiniz emekleyene ve eşyalara ulaşana kadar her gün banyo yaptırmak şart değildir. Birçok ebeveyn ve bebek banyo zamanını sever, fakat bebeklerin her gün yıkanması gerektiğine dair herhangi bir kanıt yoktur. Bu tamamen size ve bebeğinize kalmış.

Bebeğinizin cildine uygun olmayan banyo ürünlerinin aşırı miktarda kullanımı ve hatta musluk suyu yenidoğan bebeklerin gelişmekte olan cildine zarar verebilir. Bu yüzden bebekler için özel olarak üretilmiş, pH değeri nötral ve yumuşak formüllü bebek bakım ürünleri alın ve bunları ilk birkaç hafta azar azar kullanın.

Bebeğinizin yüzünü sık sık ve tamamen yıkamak, bezini her değiştirdiğinizde genital bölgesini ve gözle görülür diğer kirleri temizlemek bebeğinizi banyo zamanları arasında temiz tutmak için yeterli olacaktır. Bebeğinizi yıkarken, tamamen sabunlu ve kaygan olduğunda onu elinizle tutmaktan korkabilirsiniz, bu nedenle bebeğinizi iyice kavrayın. Birçok bebek ılık suyu oldukça rahatlatıcı bulur.

Bebeğimi nerede yıkamalıyım?

Diz çöküp bebeğinize doğru eğilmenizi gerektiren ve bu nedenle size bebeğinizin hareketleri üzerinde daha az kontrol imkanı sağlayan standart bir banyo kullanmak yerine, küçük bir portatif bebek küveti kullanmak daha mantıklıdır.

Bebeğimi yıkamanın en iyi yolu nedir?

Doğru yöntemleri izlerseniz bebeğinizin banyosu günlerinizin en eğlenceli kısmı olabilir:

1. Gerekli olan tüm banyo malzemelerini yanınıza alın.

2. Odanın ve banyo suyunun yeterli sıcaklıkta olduğundan emin olun, yaklaşık 38 santigrat derecelik bir sıcaklığın bebeğinizin vücut ısısını korumak için yeterli olduğu görülmüştür.

3. Yenidoğan bebekler ve altı aya kadar olan bebekler için, banyo küvetini yaklaşık on santimetre yüksekliğinde veya bebeğinizin omuzları su içerisinde kalacak şekilde su ile doldurun. Daha büyük çocuklar için banyo küvetini asla bel yüksekliğinden fazla doldurmayın (oturur pozisyonda).

4. Bebeğinizi banyo yaptıracağınız yere getirin ve onu tamamen soyun.

5. Bir elinizle boynunu ve başını destekleyerek yavaş yavaş bebeğinizi küvete koyun.

6. Bebeğinizi elinizle veya bir sünger ile baştan aşağıya, önden arkaya doğru yıkayın ve bunu yaparken sabun ya da şampuanı az miktarda kullanın. Kafa derisini nemli, sabunlu bir bez ile yıkayın. Gözlerini ve yüzünü temizlemek için ise nemli ancak sabunlu olmayan bir parça pamuk kullanın. Bebeğinizin genital bölgesi için, ihtiyacınız olan tek şey rutin bir yıkamadır. Eğer bebeğinizin burun deliklerinde veya gözlerinin köşelerinde kurumuş mukus birikmişse, bunları silmeden önce yumuşatmak için nemli bir pamuk ile ıslatın.

7. Bebeğinizi temiz bir havlu ile tamamen kurulayın.

8. Bebeğinizi bir havluya sarın ve hafif hafif ovalayarak kurutun. Eğer cildi kuruysa banyodan sonra hafif bir nemlendirici losyon kullanabilirsiniz.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler