KADIN

Bebeğin Altıncı Ayı

Deb Anderson' dan bebeğin 6. ayı...

Bebeğin Altıncı Ayı

Bebeğinizin 22. Haftası
Artık ufaklığınız belirli bir oyuncakla oynamak istediğinde oyuncağını kendisi alabilir ve onun amacı oyuncağını uzanıp almaktır. Muhtemelen, oldukça bağımsız varlıkların neşesini keşfetti ve her ne zaman ona izin verilirse elleri ve ayaklarıyla nesnelere ulaşmak için hareket edecektir. Onu yakından kontrol ettiğinizden, evinizin ve bahçenizin kapısının kilitli olduğundan emin olun. Kangurunun desteği ile onu taşırken artık bebeğiniz muhtemelen dik pozisyondan oturmak için yeterli güce sahiptir. Kalçalarınız üzerinde oturma pozisyonunda onu hareket ettirmeyi deneyin.

Daha büyük harekt özgürlüğü ile denetimleneceksiniz, kalçalarınız onun kilosunu desteklerken sırtınız ve omuzlarınız rahatlayacaktır.

Bebeğinizin 23. Haftası
Ufaklığınız, sizin desteğiniz olmadan oturmasını öğrenirken bağımsızlığın verdiği yeni pozisyonları da nasıl başardığını izleyin. Oturma pozisyonuna geçmek için kendini çekmede çok yetersiz değildir. Fakat, onu yerdeki bir kilimin üzerine oturtturursanız kendi kendini destekleyebilecektir. Elleriyle kendini desteklemeye başlayacaktır ve elleri oyuncaklarla dolu iken en kısa sürede dik oturmayı öğrenecektir. Yanında durun, biraz kararsız olacaktır ve aniden öne doğru küt diye düşebilir. Kollarını dışarıya itecektir, bunu yaptığında kolları ve elleri ile ara vermeyi deneyecektir.

Kendi kendine oturmasının yanında bir mobilyanın yanına onu koyarsanız desteksiz durabilir.

Oyun zamanı boyunca ufaklığınız daha kısıtlı hareketler yapmaya başlayacaktır. Uzun süre boyunca oyuncaklarıyla oynayacaktır ve onları birbiriyle oynatmayı deneyecektir. Üç veya daha fazla nesneyi aynı anda kaldırmaya çalışırken onu izleyin.

Bebeğinizin 24. Haftası
Ufaklığınızın, ihtiyaçlarını etkili bir biçimde nasıl anlatacağını öğrendi. artık her duygusunu da göstermeye başlayacak. Açık bşr kitap gibi olduklarını düşünebilirsiniz, yüz ifadesini ve vücut dilini gözlemleyerek değiştikleri zaman onun ruh halini okuyabilirsiniz. Mutlu olduğunda ve sessiz olduğunda gülümsemelerine, taklit hareketlerine, yorgun, üzgün veya yalnız olduğunda tavırlarının değişeceğine şahit olacaksınız. (Geçmişte yaptığı ilgi, yemek, alt değiştirme veya uyku ihtiyacını belirtmek için yaptığı ağlamalara devam edeceğini bilin.)

Sesi ile deney yapmaya devam edecektir. Yüksek patlama, yumuşak mırıldama ve görünüşe bakılırsa uzun aralıksız seslerini duyacaksınız. Sizin yaptığınız gibi konuşmaya ve her gün etrafında duyduğu sesleri çıkarmaya çalışır. Bu sesleri videoya çekin veya kasete kaydedin. Yaşlandığınızda ve doğru cümleler kurduğunda onları dinlemekten hoşlanacaksınız.

bebeğinize kapı aralığına asılan bir sandalye tanıtmayı düşünün. Bu, ayak kaslarını çalıştırmasını ve güçlendirmesini sağlarken eğlendirir. Sandalyenin tam kapı aralığında ve doğru bir biçimde asılı olduğuna dikkat edin. Merdivenlerden birisi kayar veya sandalyenin kapı çerçevesinden kancası çıkabilir diye onun zarar görebileceği diğer tehlikeli alanlardan (mutfak tezgahına yakın yerler) uzak tutun. Yakınından sakın ayrılmayın ve küçük bir dinlenmeye ihtiyacı olduğu işareti yapmasını bekleyin. küçük ayakları çabuk yorulabilir.
Bebeğinizin 25. Haftası
Bu evrede, beşik ve sallanan sandalyeler favori olacaktır. Ufaklığınız bu sallanmadan hoşlanabilir ve yorgun düşerek uyur. Yeri zamanında teşvik ettiğinizden emin olun. Nasıl çalıştıklarını öğrendiğinde nesne ve oyuncaklarla oynamaya başlayacaktır. Şaşkın azmi mükemmel hayrete dönerken onun ifadelerini izleyin ve her küçük gizemi aşması ile övünün.

Bebeğiniz, küçük bir çapkın gibi nesnelere ulaşmak ve onları daha yakına sürüklemek için iki elini de kullanacaktır. Azimli ufaklığınız ilgisini çeken nesnelere ulaşamazsa hayal kırıklığına uğrayıp ağlayabileceğini tahmin edin. Yerde çok hızlı olabilmesine rağmen bu hareketi oldukça zor ve biçimsizdir. yanında durun ve arada sırada eline yeni oyuncaklarını verin. Emeklemeyi öğrendiğinde bu ağlamalar azalacaktır.

Bebeğinizin 26. Haftası
Ufaklığınız, yediği yiyeceklere ilgi göstermeye başlayacaktır. Neyse ki artık katı yiyecekleri yemeye hazırdır. Bir biri ardına yeni ve farklı tatları sunmak cezp edici olmasına rağmen uzmanlar her yeni yiyecek arasından en azından 4 veya 5 gün geçmesini öneriyorlar ( Hatta daha fazla süre geçmesini tavsiye ediyorlar). Bu tada alışması ve vücudunun bu yeni besine uyum sağlaması için ona zaman vererek özel bir yiyeceğe karşı herhangi bir reaksiyonu olup olmadığını gözlemleyin. Katı yiyecekleri tanıtırken uzmanların, ilk yılının ikinci yarısı boyunca bebeğin günlük besin alışının % 75' inin anne sütünden olması gerektiğini tavsiye etmeyi unutmayın.

Çocuğunuz hakkında tavsiyeler için çocuk doktorunuza başvurun. Muhtemelen anne sütünün yanında pirinç tahılına başlamanız tavsiye edilecek. İlk olarak tatlı patates, kış balkabağı ve havuç gibi turuncu sebzeleri vermeyi düşünün. Bunlar diğer sebzeler ve meyvelerden daha çok demire sahiptirler. Yavaş ve sağlam adım, yiyecek alerjileri veya hoşgörüsüzlük işaretlerini kolaylıkla beklemenizi mümkün kılacaktır. Her yeni yiyeceği verdiğinizde bebeğinizin sağlığında ve ruh halinde değişiklik olursa tedbirinizi alın. Açıklanamayan isilik (bez isiliği dahil) veya kurdeşen, dışkısında değişiklik, mide rahatsızlıkları, diğer taraftan açıklanamayan ağlamalar, burun akması, kaşıntı, sulu göz veya ufaklığınızda olan diğer değişikliklere karşı hazır olun. Reaksiyondan şüpheleniyorsanız hemen doktorunuza başvurunuz.

Yeni yiyecekleri tanıtmak için acele etmeye gerek olmadığını unutmayın. Sağlam adımla hareket etmek istediğinizde birkaç gün hatta haftalarca küçük basit yiyeceklerle onu beslemenizin hiçbir zararı olmayacaktır. Ufaklığınız, bu noktada sadece tek bir yiyecek almaya alışır. Her gün aynı yiyeceği yemesinin onu sıkmayacağından emin olun. Sizin aksinize dünyadaki muhteşem tatlardan henüz haberdar değil.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler