KADIN

Bebeğin Yedinci Ayı

Deb Anderson'dan bebeğinizin 7. ayı..

Bebeğin Yedinci Ayı

Bebeğinizin 27. Haftası
Emeklemeyi öğrendiğinde etrafa serbestçe hareket edemediğinden ortaya çıkan hayal kırıklığı yok olmaya başlayacak. Bebekler ortalama 6. ayında emeklerken sizin küçük kaşifinizin tam hareketinden önce emeklemesinin haftalar hatta aylar alabileceğinden emin olun. Bu, çok normalidir ve bir nedenden ötürü onun bütün gelişimleri hakkında endişe duymamalısınız. Yüzüstü pozisyonda iken ellerini ve ayaklarını kullanarak kendisini çekecek veya ellerini ve dizlerini kullanarak hiçbir yere gitmeden ileri-geri sallanacaktır.

Bu sakin dakikalardan zevk alın. En yakın zamanda imkansız olarak düşündüğünüz adımı atarak hareket edecektir.

Emekleyeceği ilk günü beklerken bir taraftan da onun güvenliğini düşünürsünüz. Eğlenceli bir dönüş için kendi kendine emeklemeyi dener. Onun açısından gizli olan her tehlikeyi gözlemek için özel bir yetenek sunacaktır.

Bebeğinizin 28. Haftası
Küçüğünüz Einstein kendi ismini tanımaya ve karşılık vermeye başladığında onun zeka gelişimine tanık olun. Sesleri çıkarmak ve değiştirmek için ağız şekilleri ile birlikte dilini kullanabileceğini öğrendiğinde hala mırıldamaya devam etmesini bekleyin.

Ses patlamalarının, ne kadar uzaklıktaki sesi duyabileceğini anlaması için yapmış olduğu bir girişimden başka hiçbir şey olmayacağını unutmayın.

Yürümek, tırmanmak, bisiklete binmek ve top oynamak için ona, ihtiyaç duyduğu birkaç fırsat sağlanacaktır. Motor becerisini geliştirmesine yardım edecektir. Oyun oynaması için güvenli bir yer sağlayın. Düzenli olarak pozisyonlarını değiştirin (yüz sütü, sırtüstü, oturma, v.b) ve karyolasından, yerden dışarıya kadar uzanan yeni yeni yerlere götürün. Güvenli toplar gibi oyuncaklar alın, ileri-geri yuvarlanması için onu teşvik edin.

Küçük nesnelere odaklanmasını ve nesneleri almaya çalışmasını ondan bekleyin. Kuru üzüm veya çakıl taşı kadar küçük nesneleri yana yatırabilir ve alabilir. Küçük nesneleri yakalamak için bütün yumruğunu kullanacaktır. Nesneleri götüreceği yer ağzı olacaktır. Sadece güvenli nesneleri kaldırdığından emin olmak onu yakından izleyin.

Bebeğin 29. Haftası
Muhtemelen ufaklığınızla tıpkı bir bebekmişsiniz gibi konuşmaya çalışın. Artık, ilkel dil becerileri ile onu teşvik etmeye çalışın. Yavaşça ve tane tane konuşun. Onu taklide teşvik edin. " Ba-ba-ba" dedği zaman farklı bir ses tonu ile ona tekrar söyleyin. Sizin ses tonunuzun yükselip alçalmasını nasıl taklit ettiğini dinleyin. Onun görüş açısının dışına çıktığınız zaman endişelenebilir. Bu, " ayrılma endişesi" ilk yılın ikinci yarısı boyunca ve hatta ikinci yılın ilk başlarında çok yaygındır. Ne zaman ayrılacağınızı, dönme niyetinde olduğunuzu anlamak için çok küçüktür (tarihini bilseniz bile). Onun görüş mesafesinden çıktığınızda anladığı tek şey sizin yok olmanızdır.

Onun yanında olduğunuzda onunla konuşup rahatlamasını sağlayın. Sizi görmediğinde sesinizi duymak ona güven verebilir. Geçici olarak ona dan ayrılmanız gerektiğinde onun reaksiyonları sizi üzebilir veya biraz hayal kırıklığına yol açabilmesine rağmen bu durum çok çabuk geçecektir. İşe gitmek veya akşam yemeği için dışarı çıkmak zorunda kaldığınızda güvenilir birilerine onu bırakarak bu durumda ona yardımcı olun. " Peek-a-boo" gibi eğitici oyunlar oynama, onu sadece eğlendirmeyip aynı zamanda bir nesnenin kaybolabilmesine rağmen (bu durumda siz) daha çok onun arzusu en yakın zamanda tekrardan ortaya çıkacağını öğrenmesine yardımcı olacaktır. Kafanızın rahat olması için ondan ayrılmanızdan kısa bir süre sonra diğer çocuklarla sevgili dolu annesi ile veya odadaki diğer ilgi çekici görüntülerle ilgilendiğinde bir an sizin yokluğunuzu unutacağından emin olun.

Bebeğinizin 30. Haftası
Ufaklığınız artık desteksiz oturuyor ve muhtemelen etrafına deli gibi koşabiliyor veya emekleyebiliyor. Onu etkileşimli yer oyunlarında çalıştırmayı deneyin. Tam olarak işleyişini kavrayabilmesine rağmen, topu yuvarlamaktan ve ondan uzaklaştığında topu yakalamaktan muhtemelen hoşlanacaktır. " Küçük kek" (Pat-a cake) gibi oyunlar birebir onun için muhteşemdir.

Gözleri gelişti ve artık bir yerden diğer yere giden nesneleri çok iyi bir şekilde takip edebiliyor. Bunun yanında artık karşı odayı görebilir ve aradığı her nesneyi bulabilmesi hoşuna gidecektir. Sabun kabarcıklarını ona doğru üflemeyi deneyin ve bu yakalaması zor küçük nesneleri yakalamaya çalışırken onu izleyin.

Bu dönemde emziren anneleri, ufaklıkları diş etlerini veya dişlerini sıkarak keşfettiklerinde biraz kötü bir tecrübe yaşayabilirler. Bu olay, sizi emzirmeye devam etme durumundan alıkoymasın, size zarar vermek için sizi ısırmaz. Sizi ısırdığında size zarar verdiğini anlayamaz. Genel olarak onunla konuşarak ısırmaması gerektiğini ona anlatabilmek zordur. İmkansız olmasına rağmen sizi ısırdığında sakin olmaya çalışın. Herhangi bir güçlü reaksiyon onu ne yapacağınızı görmesi için tekrardan denemesine teşvik edebilir. Tepkisiz kalmak yerine sert bir ses tonu ile ona "Hayır!" deyin. Isırdığı zaman parmaklarınızla göğüs uçlarınızı onun ağzından çekin, biraz ara verin ve tekrar emzirmeyi deneyin. Emmek istiyorsa ısırmaması gerektiğini bu şekilde öğrenebilir. Sabırlı olun, bu neden ve sonucu anlamadan önce bu aralıksız seanslar uzun sürebilir. Fakat çok kısa sürede tekrar ısırma-serbest seanslarından hoşlanacaksınız.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler