Oysa bebekler sıkı giydirmeye bağlı olarak çok terler ve sıvıyla birlikte tuz kaybederek hastalanabilir. Kendiniz nasıl giyiniyorsanız bebeğinizi de öyle giydirin.
Mamasını sıcakta bekletmeyin: Gıdalar sıcakta çok çabuk bozulduğu için yaz aylarında besinlerin korunması önem taşır. Aileler, soğuk gıdanın bebeği hasta edeceği endişesi ile çoğu zaman bebek beslenmesinde kullandıkları malzemeleri iyi koruyamaz ve sıcakta bekletir.Bu da besinlerin çabuk bozulmasına neden olarak, bağırsak enfeksiyonları ya da ishallere yol açabilir.Sivrisinek ve böcek sokmalarına karşı önlem alın: Yaz aylarında doğal ortamdaki canlılar arttığı için sivrisinek ve böcek sokmalarından bebeği korumak zorlaşabilir. Aynı zamanda bitkiler polenlerini saçar ve bu ortamda alerjik etkenler oluşur.
Alerjenler çocukluk çağında cilt döküntülerine, gözde kızarmaya, solunum yolu hastalıklarına, astım ve nefes darlığına neden olur. Çocuğu doğal yaşamdan uzak tutmak mümkün olmasa da gerektiğinde müdahale edebilecek ilk yardım ekipmanları edinin.Güneş ışınlarından sakının: Özellikle yaz aylarında güneşe çıkmadan 20 dakika önce bebeklerin cildine uygun doğal kremler uygulayın. Bebekler güneşin dik geldiği zamanlarda dışarı çıkarılmamalıdır, mümkünse gölgede tutun veya gölgelik görevi görebilecek şapka kullanın.
Giysileri ilk kullanımdan önce yıkayın: Kıyafet seçiminde pamuklu, doğal liflerden üretilmiş giysiler tercih edin. Ayrıca yeni giysileri ilk kullanımdan önce yıkayın. Çünkü üzerlerinde tozlar ya da mantarlar olabilir.Diğer önemli nokta ise giydirilen kıyafetlerin bebeğin bedenine uygun olması... Özellikle sıcak günlerde bebeğe çok dar kıyafetler giydirmeyin.