Bebeklerin anne karnından itibaren strese maruz kaldığını ifade eden Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Psikiyatr Dr. Çiğdem Atun, anne ve babanın bu durumu fark etmediğini belirterek, "Çocuk bir şey anlamaz diyoruz. Fakat öyle değil. Bebek, anne karnından itibaren bazı şeyleri hissetmeye başlıyor. Artık doğduktan sonra daha da çok hissediyor. Yani bizim düşündüğümüz gibi kesinlikle değil. Sevildiğini, kızıldığını yada bağırıldığını, suratımızın asıldığını hissediyor. Tabii ki bizim hissettiğimiz gibi değil, kendince hissediyor ve bunlardan etkileniyor. Çocuk stresliyse daha çok ağlamaya başlıyor, huzursuz oluyor, uyumuyor, yemek yememeye başlıyor" dedi.
Atun, çocukların stresli olup olmadıklarının davranış değişiklikleri göstermesiyle anlaşılabileceğine dikkat çekerek, "Sakin bir bebek birden bire huzursuz olmaya başlıyorsa etrafında bir stres faktörü var demektir" diye konuştu.
Stresli çocuğa sevgiyle yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Psikiyatr Dr. Çiğdem Atun, şöyle konuştu:
"Çocuğun stresli olduğu anda yapabilecek bir şey yok. O anda çocuğa daha anlayışlı ve sevgiyle yaklaşmalı, asıl anne ile babanın stresini azaltmalıdır. Böylece bebek hemen kendisini huzurlu hisseder. Çocuklar ve bebekler, stresten çok çabuk etkileniyor ve çok çabuk düzeliyor."