KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bebekler İçin Önemli 5 Mineral

    Doğumdan başlayıp iki yaşına kadar süren evrede, mineraller büyüme ve gelişmenin devamının sağlar.

    Bebekler İçin Önemli 5 Mineral

    Doğumdan başlayıp iki yaşına kadar süren evrede, mineraller büyüme ve gelişmenin devamının sağlar.
    Kalsiyum

    İlk bir yaşta bebekler doğum boyunun yarısı kadar uzarken, 1-4 yaş arasında doğum boyunu ancak katlar. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak; 50 santim doğan bebeğiniz bir yaşın sonunda yaklaşık 75 santim, 4 yaşın sonundaysa 100 santim civarında olur. Bu insanoğlunun tüm yaşamı boyunca en hızlı uzadığı ve büyüdüğü devredir. Kemik ve diş gelişiminin beklenen aralıkta gerçekleşmesi, kemik doygunluğunun yeterli miktarda olabilmesi için; enerji, D vitamini ve kalsiyumunun gerekli miktarda tüketebilmesi gerekir.

    Demir

    Oksijenin hedef dokulara ulaşmasını sağlayan hemoglobinin oluşmasını, DNA sentezinde rol alan demir, kan hacminin büyümesiyle beraber sürekli arttığı bebeklerimiz için elzem bir mineraldir. Demir yetersizliğinde gelişim ve koordinasyon bozulur, dikkat ve algılama azalır, fiziksel hareketlilik düşer, büyüme ve gelişme geri kalır.

    Folik asit

    Yetersizliği durumunda megaloblastik anemi gelişen, DNA sentezinde görev alan, aminoasitlerin birbirine çevriminde rol alan önemli bir vitamindir.

    Omega 3-6

    Çoklu doymamış yağ asitler omega-3 ve omega-6 olmak üzere iki ana grupta toplanır. Omega-6 yağ asitleri: mısır özü ve ayçiçeği yağında bulunur. Omega-3 yağ asitleri beyin ve sinir gelişiminde, gözdeki retina tabakasının oluşumunda ve görme fonksiyonlarrının gelişiminde, bağışıklık sistemi üzerinden etkilidri.

    Fosfor

    Kemiklerin ve dişlerin yapısına girere, hücre çekirdeğinde ve hücre içi sıvısında bulunur. Anne sütü alan bebeklerde yeterli alım sağlanmaktadır. Anne sütünün azalmaya başlanıp tamamlayıcı gıdalara geçilmesiyle beraber başlanan yumurtanın içersinde fosfor yeterli mükrtrada bulunur. Temel olarak proteinden zengin tüm gıdalar fosfordan da zengin olduğu için tamamlayıcı besinlerde proteini yeterli alan bebeklerde eksiklği görülmez.

    En Çok Aranan Haberler