Diş Hekimi Timuçin Arı, çocukların 2-4 yaşına kadar yalancı emzik ve parmak emme alışkanlığından kendi kendilerine vazgeçeceğini söyledi. Bu yaşlarda emme alışkanlığının ortadan kalkmasının çene ve diş yapısına zarar vermeyeceğini ifade eden Arı, "Fakat bazı çocuklar daha ileriki yaşlarda dahi bu alışkanlıklarını sürdürürler. Uzun süre bu alışkanlık devam ederse, daimi kesici dişleri sürdüğünde dişler dışarı doğru eğimli ve üst çene damak kubbesinde darlık görülebilir. Bunun sonucunda dişlerde çapraşıklık olması kaçınılmazdır"diye konuştu.
Emme alışkanlığının anne karnında başladığına dikkat çeken Arı, "Emme sıklığına ve şiddetine bağlı olarak genellikle 6 yaşına kadar çocuğun diş ve çene gelişimi açısından endişelenecek herhangi bir durum yoktur. Fakat bu dönemler içinde çocuğunuzun mutlaka bir pedodontist kontrolü altında bulunması gerekmektedir. Çocuklar genellikle bu alışkanlığı kendi kendilerine bırakırlar. Bazı çocukların bu alışkanlığı bırakması için profesyonel yardıma ihtiyacı vardır. Çocuğunuz bu alışkanlığa devam ettiği zaman oluşabilecek sonuçları anlayabileceği yaşa geldiğinde; pedodontist ve aile onunla konuşarak, onu bu alışkanlığı bırakması için motive ederek yardımcı olur.
Küçük ödüller ve sürekli motivasyonla bu alışanlık bırakılabilir. Fakat tüm bunlara rağmen çocuğunuz emme alışkanlığından vazgeçemiyorsa doktorunuz çocuğunuza ağız içi apereyler yapılmasını tavsiye edebilir" şeklinde konuştu.