Konak Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçirdiği kurslar sayesinde İzmir’in hemen her bölgesinden gelen vatandaşlara İngilizceden bilgisayara, takı tasarımından gitara kadar çok geniş bir yelpazede 7’den 77’ye eğitim vermeyi sürdürüyor.
Belediye bünyesinde 10 farklı semt merkezi ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binasında 40 ayrı dalda verilen 'Kültür-Sanat' ve 'Meslek Edindirme' kurslarına bu yıl da ilgi oldukça yoğun oldu. Geçtiğimiz yıl 5 bin kursiyer sertifika alırken bu yıl ise açılan kurslara katılanlar arasında sertifika almaya hak kazananların sayısı 6 bine ulaştı. Konak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Eşrefpaşa, İsmetpaşa, Gültepe, Basmane, Saadet Mirci, Agora, Ayla Ökmen Semt Merkezleri ile TÜLOV ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde verilen kurslara katılanların büyük çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Özellikle takı tasarımı, ahşap boyama, resim, seramik gibi el becerilerini geliştirmeye yönelik olan derslerde sınıfların yüzde 70’i ev kadınıydı.
Meslek edindirme kursları içinde bilgisayar, İngilizce, Rusça, Yunanca, Çince, yönetici asistanlığı, etkili ve güzel konuşma derslerine katılanların yüzde 80’ini 18–25 yaş arası gençler oluşturdu. Evde oturmaktansa çalışarak ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev hanımları ise dikiş, aşçılık, estetisyenlik, yaşlı bakım elemanı ve çocuk bakıcılığı kurslarına katılarak hem aile ekonomilerine ayda 500 TL’ye ulaşan katkılar sağlıyor hem de komşuluk ilişkilerini geliştirerek daha sosyal bir çevre kazanıyorlar.
Konak Belediyesi, semt merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru takı, örgü, hediyelik eşya gibi ürünlerin satışını gerçekleştirmek için bu yıl 'Sevgi Evi Marketi' projesini de hayata geçirdi. Böylece kadınlar çok cüzi rakamlarla imal ettikleri ürünlerini satarak kendilerine bir gelir kapısı açmış oldular. Ayrıca kent merkezlerinde yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında bulunan Agora gibi ören yerlerinde açılacak olan stantlarda da bu ürünlerin satışı yapılacak.
Kadın girişimciliğini artırmak, ev kadınlarının aile bütçesine destek olmasını sağlamak amacıyla hazırlanan projeye kadınlardan büyük bir destek geldiğini hatırlatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu proje sayesinde Konak’ta girişimci kadınların çoğaldığını söyledi. Tartan, ev kadınlarının evde resmen ücretsiz birer işçi gibi çalıştığını, sosyal güvencelerinin bulunmadığını hatırlattı. Başkan Tartan, “Kadın evinden sokağa çıkamıyorsa, şiddet görüyorsa, töre cinayetlerine kurban gidiyorsa, evde karar verici değilse, tüm bunların yanında ekonomik olarak güçlendirilmediyse asla bir birey olarak ayakta duramaz.” diyerek, kadınlara verilen desteklerin artarak süreceğini vurguladı.
Öte yandan gitar, bağlama, piyano, bale, halk oyunu kurslarına çocuklarını gönderen aileler, onları sanatla tanıştırırken, geleceğin sanatçıları da şimdiden gün yüzüne çıkmaya başladı. Miniklere birebir verilen dersler sayesinde öğrenciler yeteneklerini çok daha kısa sürede, en iyi şekilde ortaya çıkarabiliyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz