YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Behiç Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Yeniçağ gazetesi yazarı Behiç Kılıç (60), sevenlerinin omzunda son yolculuğunu uğurlandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)...

Yeniçağ gazetesi yazarı Behiç Kılıç (60), sevenlerinin omzunda son yolculuğunu uğurlandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener, katıldığı cenaze töreninde, Türkiye’nin inançlı bir vatanseverini kaybettiğini söyledi.
Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören gazeteci Behiç Kılıç, önceki gece kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kılıç için bugün Ataköy 5. Kısım Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine yakınları meslektaşları ve siyasiler katıldı.
Cenaze namazı öncesi konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, bu kuşağın yerinin pek dolmadığını söyledi. Bu anlamda üzüntüsünün çok büyük olduğunu aktaran Oltayto, bütün sevenleri ve yakınlarının acısını paylaştığını dile getirdi.
Meral Akşeher ise, Türkiye’nin inançlı bir vatanseverini kaybettiğini söyledi. Akşener, “Türkiye namuslu bir aydınını kaybetti. Kendi inandığı doğruları üzerine risk alabilen bir yazardı. İnşallah genç nesil onun yerini doldurabilir. Türkiye'nin ihtiyacı olan bir insan tipiydi.” dedi.
Behiç Kılıç’ın tabutu cenaze namazının ardından sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Kılıç, Silivri'deki aile mezarlığında toprağa verilecek.

BEHİÇ KILIÇ KİMDİR
1951 yılında İstanbul'da doğan Behiç Kılıç, mesleğe 1968 yılında başladı. Yıllarca Günaydın, Bugün, Meydan gazetelerinin haber servislerini yönetti. Akşam, Güaydın ve Yeniçağ'ın genel yayın müdürlüğü yaptı. Bir süre HBB televizyon kanalında haberlerin ardından yayınlanan "Günün Yorumu" isimli kısa köşesinde siyasal, toplumsal, sosyal ve politik olayları değerlendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler