IMF, siyasi belirsizlik gibi nedenlerden dolayı risklerin artmasına karşın, Türkiye'de bu yıl elde edilen büyüme düzeyinin beklenenin üzerinde gerçekleştiğini de kaydetti. Raporda, Türkiye'de seçimlerden sonra oluşacak siyasi istikrarın, piyasa koşullarını iyileştirmede ve faiz oranlarının sürdürülebilir düzeye indirilmesinde önemli rol oynayacağı vurgulandı.
"Yapısal reformda öncelikler, bankaların denetimi ve özelleştirmenin ilerletilmesi ile kamu maliyesi yönetiminin gelişmesine verilmelidir" diyen IMF, Türkiye'de mali koşulların bu yıl başında gözle görülür biçimde düzeldiğini, Mayıs - Temmuz döneminde ise hem siyasi belirsizlik, hem de uluslararası mali piyasalardaki zayıflamadan dolayı göstergelerin kötüleştiğini bildirdi.
IMF raporunda, "Almanya'nın kırılgan ekonomisinin de Avrupa'da ortak para birimi Euro'nun kullanıldığı bölge için risk teşkil ettiği" kaydedildi. Ülkenin ekonomik sorunları arasında zayıf banka kredilerini ön plana çıkaran IMF, Almanya'da sanayi üretimi ve iç talep görünümünün, özellikle belirsiz olduğuna dikkat çekti. Ve bunun tüm Avrupa için önemli sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.
IMF, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Almanya'da işsizliği artması ve yılın ilk altı ayı içindeki ekonomik büyümenin çok az olması nedeniyle bu yıl için yaptığı büyüme tahminini de yarı yarıya azalttı ve yüzde 0.9'dan, 0.5'e indirdi.