Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Bel ağrısında teşhis nasıl konur ve bel ağrısı nasıl tedavi edilir?

Bel ağrısında teşhis ve tedavi nasıl olur? Uzman doktorlar bu alanda hareket ederken nelere dikkat eder?

Bel ağrısında teşhis nasıl konur ve bel ağrısı nasıl tedavi edilir?

Başarılı sonuçların alınması açısından bel ağrısında teşhis ve tedavi konusunda uzman görüşü önemlidir. Doktor yaptığı muayene, tetkikler ve tahliller sonucunda nasıl bir yol izleneceği konusunda size bilgi verecektir. Bel ağrısında erken teşhis ve tedavi çok önemlidir.

Bel Ağrısında Teşhis

Teşhis, tedaviden önceki en önemli aşamadır. Uygulanacak olan tedavinin kısa süre içinde sonuç vermesini sağlamak açısından doğru teşhis önemlidir. Teşhis, bel ağrısının neden kaynaklandığını bulmadır. Sonrasındaki aşama ise bu nedeninin ortadan kaldırılması şeklinde devam eder. Elbette doktorun uzmanlığı, doktorun bu alandaki deneyimi doğru teşhis konmasından son derece önemlidir.

Doğru Teşhis;

Doğru teşhis, nedenin hem detaylı hem de kesin bir şekilde ortaya konulması demektir. Sonrasında hastanın tedavisi için izlenmesi gereken yol bulunacaktır.

Bel Ağrısında Eski Teşhis Yöntemleri Neler?

  • Standart Röntgen Tekniği: Hasta X ışını alır. Nadiren bu yöntem tercih edilir. Olumsuz olan yan X ışınıdır.

  • İğne ile Teşhis: Bel bölgesine verilen madde ile belde yaşanan sorunun ne olduğu ortaya çıkarılıyor. Nadir kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Bel ağrısı teşhisinde artık gelişmiş yöntemler uygulandığından, yukarıda sözü edilen yöntemlere nadiren ihtiyaç duyulur.

Bel Ağrısında Son Teşhis Yöntemleri

*İşte günümüzde kullanılan bel ağrısı teşhis yöntemleri…

  • Manyetik Rezonans Cihazları: MR ile görüntüleme teknolojik olarak ileri düzeyde bir yöntemdir.

  • EMG: Kullanılan günümüz yöntemleri arasındadır.

Bel ağrısında EMG teşhisi;

Bel ağrısında kullanılan bu yöntem, direkt olarak bel ağrısının nedenini bulma açısından ağrının kas kaynaklı mı yoksa sinir kaynaklı mı olduğu konusunda bilgi sunar. Bunu değerlendirmiş olan doktor, tedavi yöntemleri konusunda ona göre hareket edecektir.

Bel Ağrısında Tomografi;

Kemik kaynaklı olan bel ağrısı sorununda, doktorunuz MR ile birlikte tomografi çekilmesini ister. Kemiklerin görüntüler üzerinden incelenmesi, mevcut olan sorunun ne olduğunun bulunması açısından önemlidir.

Bel Ağrısında Ameliyat Kararı

Ameliyat Öncesi Aşamalar;

  • Hikayenin alınması
  • Muayene
  • Tahliller ve tetkikler
  • Teşhisin konması
  • Ameliyat kararının alınması

Bel Ağrısında Uzman Görüşü

Uzman görüşü, en önemli aşamadır. Çünkü doktorun yorumu tedaviyi etkiler. Başarılı bir tedavi için öncesinde uygulanan aşamaların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Bunu sağlamanız durumunda sorun yaşamadan, tedavinin kusursuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Teşhisi netleştirmek için bazen kemik sintigrafisi ve kemik dansitometresi gibi teşhis yöntemlerine de müracaat edilir.

https://ahmetyildizhan.net/

En Çok Aranan Haberler