KADIN

Bel Fıtığı Tedavisinde Tam Kapalı Ameliyat

Bel fıtığı tedavisinde tam kapalı ameliyat nedir, nasıl yapılır, kimlere yapılır…

Bel Fıtığı Tedavisinde Tam Kapalı Ameliyat

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor, ameliyat olmaktan korkan hastalar için tam kapalı bel fıtığı ameliyatı ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.

“Günümüzde en yaygın görülen rahatsızlıkların başında bel fıtığı geliyor. Özellikle ofis çalışanları arasında bel fıtığı giderek yaygınlaşan bir sorundur. Stres, zorlu çalışma şartları, hızlı ve bilinçsiz yapılan hareketler, masa başında uzun süre bilgisayar kullanılan meslekler ve çeşitli kazalar bel fıtığının en yaygın sebepleri arasındadır. Ciddi oranda işgücü kaybına neden olan rahatsızlıkların en başında yer alır.”

Ne zaman ameliyat olmak gerekir?
“Hastaya ilaç tedavisi, fizik tedavi, istirahat ve benzeri konservatif tedaviler uygulanmasına rağmen ağrıların devam ettiği durumlarda ameliyat olması tavsiye edilir. Kısacası bel fıtığında ameliyat, sadece hasta felce doğru gidiyorsa yapılır. Sadece ağrı ve uyuşukluk için bel fıtığı ameliyatı yapılmaz. Endoskopik disk cerrahisi bel fıtığı tedavilerinde uygulanan en son tekniklerden birisidir. Bu tedavinin en büyük özelliği ufak bir keşiden girilerek bel fıtığı sorununun çözülmesidir. Genellikle genel anestezi tercih edilir. Ancak genel anestezi alması riskli hastalarda epidural anestezi de uygulanabilmektedir. Hastanede yatış süresi oldukça kısadır. Hastalar iki saat sonra ayağa kalkabilmekte aynı gün içinde taburcu olabilmektedir. Birkaç gün içinde de rahatlıkla normal hayata dönebilmektedir.”

Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı

“Tam endoskopik disk ameliyatı, bel fıtığı nedeniyle felç olma riski olan tüm hastalara uygulanabilir. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatının hastalara sunduğu birçok avantaj var. Bunlar küçük bir kesi, daha az doku travması ve kan kaybı, ameliyat sahasında yapışıklık olmaması, kilolu hastalarda cerrahi yaklaşım kolaylığı, ameliyat sonrası ağrı kesici tedavi kullanım ihtiyacının azalması ve daha kısa iyileşme sürecidir.”

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor “Hastaların ameliyattan sonra koruyucu bir işlev görmesi için on gün korse takmalarını, bel bölgelerini soğuktan korumalarını, bir hafta evde istirahat etmelerini ve üçüncü günden itibaren de sadece kısa mesafelere yani bahçe ya da yan komşu gibi gitmelerini öneriyoruz. Hasta bu aşamada her hareketi yapabilir ancak zorlandıkları anda bırakmaları şartıyla, yoruldukları anda mutlaka dinlenmeliler.”

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler