Konya Büyükşehir Belediyesi'nin IŞİD'in 3 yıl boyunca başkent olarak kullandığı Rakka'da belediyenin logosunun bulunduğu kamyonet hakkında 'fotomontaj ihtimalinin yüksek olduğunu' ifade eden açıklamasının ardından kamyonetin videosu ortaya çıktı.
İLK AÇIKLAMA: LOGOYU 15 SENE ÖNCE KULLANIYORDUK
İlk olarak Cumhuriyet'ten Onur Şahin'e konuşan Belediye yetkilileri konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:
"Araç kapısının üzerindeki logo bizim yaklaşık 15 yıl önce kullandığımız bir logoydu. Onlar çok eski araçlar. 20-30 yıllık. Bizim öyle, araç kapısının üzerindeki gibi logomuz yok. Biz 2004 yılından beri farklı bir logo kullanıyoruz. Mutemelen bizim eski hurdaya çıkmış araçlarımız ihale ile satılıyor. O araçlardan biri olabilir. Doğru mu, değil mi araştırıyoruz. Konuyla ilgili gün içinde resmi açıklama yapacağız."
İKİNCİ AÇIKLAMA: FOTOMONTAJ İHTİMALİ YÜKSEK, LOGO BİZİM DEĞİL
Belediyeden konu hakkında yapılan ikinci açıklamada ise fotomontaj ihtimali olduğu belirtilmiş ve logonun kendilerine ait olmadığı savunulmuştu. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
"Bazı internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında belediyemize ait olduğu iddia edilen hurda bir araçla ilgili tamamen gerçeğe aykırı haberler yayınlanmaktadır.
Kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklama yapılması uygun görülmüştür:
Bu tür kasıtlı ve algı oluşturmaya yönelik haberler ülkemizi karalama çabalarının bir uzantısıdır. Ülkemizi ve şehrimizi illegal örgütlerle irtibatlı gibi gösteren iddialar tamamen asılsızdır.
Sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki araç belediyemiz envanterine kayıtlı bir araç değildir. Söz konusu fotoğrafların nerede ve nasıl çekildiği belli olmadığı gibi fotomontaj olma ihtimali de oldukça yüksektir. Zira fotoğraftaki aracın alt ve üst yapısı ile oynanmış ve birbiri ile uyumlu olmadığı rahatlıkla görülmektedir. Araç üzerinde görünen logo belediyemizin kullandığı resmi logosu da değildir."
Ancak belediyenin internet sitesinde hizmetlerde kullanılan araçların fotoğraflarının paylaşıldığı bölümde aynı logonun araçlarda kullanıldığı görüşmüştü.