Samsun Büyükşehir Belediyesi, aldığı meclis kararıyla Esenler Mahallesi'ndeki Esentepe Piknik Parkı’nda imar değişikliği yaptı. Değişiklik kapsamında parkın ortasından yol geçirecek olan belediye, bunun için yarım asırlık 50 ağacı kesti. Geriye kalan kısmı da konut yapımına ayıran belediye meclisinin, kalan ağaçların da kesilmesine izin verdiği öğrenildi. Parktaki ağaçları, elleriyle dikip eşek sırtında su taşıyarak büyüten mahalle sakinleri ise ağaçların kesilmesine karşı çıktı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı Gençlik Ormanı Projesi kapsamında geçtiğimiz gün Bakan Suat Kılıç’ın katılımıyla Çakallı mevkiinde fidan dikilmesi herkesi mutlu ederken, Büyükşehir Belediyesi, mahallenin oksijen kaynağı ağaçları kesmeye başladı. Geçen yılın 11 Mayıs’ında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar değişikliği raporunu karara bağlamıştı. Rapora göre Atakum ilçe Belediyesi sınırları içnideki Esentepe Piknik Parkı’nın konut, yol ve piknik alanının, arazi yapısı ve ulaşım dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi oy birliği ile kabul edilmişti.
Belediye meclisinde alınan imar değişikliği kararından mahalle halkı, belediye ekiplerinin ağaçları kesmeye başlaması ile haberdar oldu. Karar karşısında şoke olan mahalleli, düzenlemeye tepki gösterse de parkta bulunan 50 ağaç kesildi. Kalan ağaçların korunmasını isteyen mahalle sakinleri, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a seslenerek, ağaçlara kıyılmamasını istedi. Çocuklarının yeşillikler içinde büyümesini isteyen vatandaşlar, topladıkları imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırarak şikayet edeceklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliğini gerekçe göstererek ağaç kesmesine tepki gösteren mahalle halkından Adnan Öz, “Sayın bakanımız, fidan dikip kenti ağaçlandırmaya çalışırken, belediye hazır büyümüş ağaçları kesiyor. Bu yanlıştan vazgeçilmeli. Üstelik, aldığımız bilgiye göre yolun geçtiği alanın bir başkasına ait olması dolayısıyla belediyenin, o vatandaşa da yerin parasını ödemek yerine ağaçlık alanın kalan kısmını vermesi de ayrı bir skandal. Yolun parkın bir bölümünden geçirilmesine karşı değiliz. Amacımız kalan ağaçlık kısmın korunmasıdır. O vatandaşa ya başka bir yerde yer gösterilsin ya da parası ödensin. Yeter ki bu ağaçlar yok edilmesin. Çocuklarımızın rahatça oynayabildikleri, rahat nefes alabildikleri tek yer burası. Buranın korunmasını istiyoruz." dedi.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Köse ise ağaçları 65 yıl önce kendilerinin diktiğini belirterek, "65 yıl önce bu ağaçlar fidan olarak bize verildi. Biz de buraya diktik. O zaman yol da yok. İnanmazsınız eşek sırtında, bardaklarla su taşıyarak bunları suladık. Bu hale getirdik. Bunlar bizim çocuğumuz gibi. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen bir yolunu bulun ve bu ağaçların katledilmesine karşı çıkın." ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz