Bingöl Sanayi Sitesi'nde belediye tarafından açılan Gençlik Evi, sanayi çalışanlarının beğenisini kazandı. Boş vakitlerinde Gençlik Evi'nin müdavimi olan usta ve çıraklar kitap okuma sevdalısı olduklarını ifade etti.
Bingöl Belediyesi, sanayide çalışan usta ve çırakların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Gençlik Evi kurdu. Dünya klasikleri başta olmak üzere birçok farklı konuda kitaptan oluşan kütüphanenin kurulduğu Gençlik Evi'ne gelenler bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da kitap okuyor. Sanayide çalışan usta ve çırakların yorgunluk attığı Gençlik Evi sayesinde sanayi çalanları 'kitap kurdu' haline geldi. Boş vakitlerinde dinlenmek isteyen bazı sanayi çalışanları da burada satranç ve masayı oynamayı tercih ediyor.
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Amaçlarının sanayi çalışanlarını bilinçlendirmek ve esnaflar arasındaki ilişkiyi geliştirmek olduğuna dikkat çekti.
Atalay, 'Sanayiciyim, Bilinçliyim' adlı proje sayesinde sanayi çalışanlarına şehir dışı geziler düzenleyerek onların ufuklarını ve vizyonlarını genişletmek istediklerini söyledi.
Mesai saatleri arasında güzel bir katılım olduğunu söyleyen Atalay, "Burası sanayici esnaflarımızın evidir. Bu Gençlik Evi belediyemizin, 'Sanayiciyim, Bilinçliyim' projesidir. SODES kapsamında olan bu projemizin iaşe, kira ve gezi gibi masrafları karşılanmaktadır. Projemiz 1 yıllık ama bizler arkadaşlarımızla beraber bu gibi yerlerin sürekliliğini sağlayabilmeyi planlıyoruz. Kitaplarımız içerisinde dünya klasikleri başta olmak üzere aile, evlilik, çocuk, edebiyat, gençlik, mizah, eğlence, İslam hayatı, iş dünyası, kişisel gelişim, kültür, psikoloji, roman ve tarih kitapları bulunmaktadır." dedi.
Gençlik Evi'ne gelenler ise daha önceleri kitap okumadıklarını belirterek, "Artık bizler de kitap okuma sevdalısı olduk." ifadelerini kullandı.
25 yıllık kaynak ustası Sıddık Ozan, "Önceden hiç kitap okumazdım. İş yerimde olduğum günlerde boş zamanım olduğunda kahvelere gider oyun oynar, arkadaşlarla sohbet yapardım. Şimdi kahvelere gitmiyorum, buraya gelerek çayımı içtiğim yerde kitap okuyorum. Çıraklarımız boş olduğu zaman hemen kahvelere giderek oyun oynarlardı. Şimdi ise buraya gelerek kitap okumaya başladılar. Kısacası bu Gençlik Evi bizim gibi kahve köşelerinde oturup boş boş vakit geçiren adamları, bilinçli bir adam etmeye başladı." şeklinde konuştu.
Projenin okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için güzel bir uygulama olduğunu belirten Ozan, "Biz bu tür yerlerin sayısının çoğalmasını istiyoruz. Hatta her sokakta bir tane olmasını istiyoruz. Akşam eve gidince elime kitap alıp okuyorum. Çocuklarımın da bu davranışımdan etkilendiğini gördüm. Onlar da artık daha verimli ders çalışıyor ve benimle beraber kitap okuyorlar.'' diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz