KADIN

Benim ağız kokum var mı?

Benim ağız kokum var mı?

Benim ağız kokum var mı?

Ağız kokusunu vurgulamak ve bu problemi çözmek için üstünde durarak yazıyorum

Hemen herkesin belli dönemlerinde ağız kokusu problemi olmuştur. Bazen sadece yenilen gıdadan bile olsa farkettiğimizde kendimiz bile çok rahatsız oluruz. Asıl sorun da budur. Bu kokunun kalıcı olması, kendimizin farketmemesi ve yakınlarımızın da söylemekden çekinmesi. Bu durumda sonuç, hem sebep olan hastalığın ilerlemesi hem de sosyal ve iş hayatındaki başarısızlıkla karşımıza çıkar.Eşiniz,sevgiliniz,dostlarınız sizden uzaklaşabilir. O zaman hepimiz ağız kokumuz olup olmadığını test etmeliyiz. Bunu kendimiz yapabiliriz. Öncelikle koku % 80-90 oranında diş ve diş eti hastalığı kaynaklıdır. Yapacağımız şey ağız sağlığımızı kontrol etmek olmalıdır;

1-Diş etlerimiz fırçalarken kanıyorsa hatta bir şey yerken kanıyorsa
2-Diş etlerinin rengi kızarmış ise. Normal sağlıklı diş eti açık pembe renk olmalıdır
3-Diş etleri şişmiş ve kabarık görünüyorsa
Bu belirtiler varsa sizin diş etiniz iltihaplıdır ve mutlaka ağız kokusu vardır. Burada çok önemli bir nokta vardır. Eğer sigara içiyorsanız sigara kanamayı engeller. Bu sigaranın pek çok kötü etkisinden biridir. Ağız içindeki kan damarları sigara ısısı nedeniyle daralır ve kan dolaşımı bozulur. Hastalığın en önemli bulgusu bu nedenle ortaya çıkmaz. Zaten sigara yeterince koku kaynağıdır.
4-Ağrı yapan,sıcak soğuk hassasiyeti olan çürük diş
5-Tek diş kaplama ya da köprü ertafındaki şiş ve kızarık doku. Bu protez etrafında önemli bir sorun olduğunu gösterir ve bu sorun koku yapar.
6-Eskimiş protezler
7-Dil yüzeyinin fırçalanmaması
8-Alt ve üst çene arasındaki kapanış bozuklukları sonucu hastanın ağız açık uyuması
9-Çeşitli sebeplerle oluşan ağız kuruluğu

Önemli olan bu soruların kaçının cevabının sizde evet olduğudur. Eğer bu şikayetleriniz varsa farketmeseniz bile büyük olasılıkla ağız kokunuz da vardır.

Sorun çoğunlukla diş olduğu için öncelikle diş hekiminizin sizi detaylı muayene etmesi gerekmektedir.Bu muayeneden sonra ki ağız kokusunun sebebi belirlenir ve tedavi başlatılır. Diş eti tedavisi sonucu hastanın ağız bakımı da iyileşirse koku ortadan kalkar.

Özetlersek öncelikle kokuyu farketmeye çalışmak kendi kendimize yapabileceğimiz basit soruları içerir.
En yakın hissetiğiniz kişiye soramıyorsanız burada en yakınınız diş doktorunuzdur. Sıkılmadan ,rahatsız olmadan hekiminize sorun ve anlatın.Bu arada evde gıda ya da gribal durumlarda oluşan koku için de, içeriğinde ÇİNKO bulunan gargara ya da sakızlar etkili olacaktır. Gene çeşitli bitkilerde bu tip kısa süreli nefes kokusunu bastırmaktadır.

Soru ve görüşleriniz için: drsibelorsal@mynet.com

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler