YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berfo Ana’nın Oğlu: Anacığım, Cemil Ile Mahşerde Buluşmaya Gitti

Kaybolan oğlunu 33 yıl arayan ve bugün İstanbul’da 105 yaşında vefat eden Berfo Ana’nın oğlu...

Berfo Ana’nın Oğlu: Anacığım, Cemil Ile Mahşerde Buluşmaya Gitti

Kaybolan oğlunu 33 yıl arayan ve bugün İstanbul’da 105 yaşında vefat eden Berfo Ana’nın oğlu Mikail Kırbayır, annesinin adaletin simgesi olduğunu söyledi. Kırbayır, “Evladının mezarına karanfil koyma hakkını elinden aldılar. Anneciğim Cemil ile mahşerde buluşmaya gitti.” dedi.

Ataşehir’de sabaha karşı vefat eden Berfo Kırbayır’ın (105) cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı morguna götürüldü. Kırbayır’ın cenazesinin yarın memleketi Ardahan’a götürüleceği öğrenildi. Bu arada, cenazenin binadan çıkartılması sırasında Kırbayır’ın kızı ve yakınları, “Anacığım, sana Cemil’in kemiklerini çok gördüler.” diye ağladı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklama yapan Berfo Kırbayır’ın oğlu Mikail Kırbayır, “Adaletin simgesiydi. Çeyrek asırdır yargısız ve keyfi infazlar sonucu evladını kaybeden bir annenin çığlıkları sınır ötesine ulaşmasına karşın maalesef yetkililer, evladının mezarına bir karanfil koyma hakkını elinden aldılar. Cemil ile mahşerde buluşmaya gitti.” diye konuştu.

Annesinin, kardeşi Cemil’in kemiklerine ulaşmak için yıllarca çok mücadele ettiğini söyleyen Kırbayır, Ancak nasip olmadı. Onun gitmesi demek, bu mücadelenin bittiği anlamını taşımıyor. Cemil’in kemiklerini bulup yanına defnedeceğiz. Bu bizim sözümüzdür. ‘Cemil’in kemiklerini bulmadan beni mezara gömmeyin’ yüküyle baş başayız. Bu bağlamda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu ağır yükü kim bizim omzumuzdan kaldıracak?” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler