Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Beyin Hakkında Bilmediğiniz Hayret Verici Bilgiler

Beyin Hakkında Bilmediğiniz Hayret Verici Bilgiler

Beynin Rengi...

Araştırmalara göre beyin canlıyken pembeye yakın kahverengi renginde. Ancak ölüm halinde beyin zarı gri bir hal alıyor.

Beynin Ne Kadarı Kullanılır

Yaygın inanış sadece küçük bir bölümünün kullanıldığı yönünde olsa da gerçekte insanlar beynin büyük bölümünü kullanırlar. Farklı davranışlar için farklı bölgeleri aktifleşen beynin büyük bir bölümü kullanılmaktadır. Örneğin komik bir film izlerken sağ ön lob aktifleşirken, artkafa lobunda bulunan görme duyumu bölgesi, görsel algilama ile yorumlama işlevini yerine getirir. Yaş İlerleyince Öğrenme Azalır mı?

Etrafımızda geçkin yaşına rağmen üniversite bitiren yaşlı insanlara sıklıkla rastlıyoruz. Bu bile azim ve iradenin yaş ne olursa olsun, beyinden gerekli verimin alınabileceğinin kanıtıdır. Aşk Kalpte Mi? Beyinde Mi?

Araştırmalar aşkın çokta söylendiği gibi kalpte değil tamamen beyinde oluştuğunu gösteriyor. Açlık ve susuzluk ihtiyacının tetiklediği beyin bölgesi aşk sonucuda aynı etkiyi gösteriyor. Yani aşk aklımızın bize dayattığı bir tutku ve ihtiyaç özelliği gösteriyor. Beyin Öğle Saatlerinde Yavaşlar Mı?

Öğleden sonra beyinde bir yorgunluk meydana geldiğini, öğle yemeğinden sonra bir ağırlık bastığını hepimiz biliriz. Araştırmacılara göre bunun sebebi bu saatlerde azalan testosteron hormonu salınımı. Bu performans düşüşünün önüne geçmek için ise iddialı oyunlar oynamak çok faydalı. Kazanma duygusu testosteronun yeniden artmasını ve zihninizin uyanmasını sağlayabilir. Sarışınlar Gerçekten Aptal Mıdır?

Saç renginin beynin performansına olumlu veya olumsuz hiçbir etkisinin olmadığı bilimsel bir gerçektir. Başağrısı, Beyinde Mi Gerçekleşir?

Beyinde acı reseptörleri bulunmaz. Migren gibi ciddi baş ağrıları da dahil olmak üzere, hiçbir baş ağrısı beynin kendisinden ve beyindeki sinirlerden kaynaklanmaz. Başağrısının genelde oluştuğu yerler beynin etrafında yer alan dokulardaki, kan damarlarındaki, dış sinirlerdeki ve kaslardaki ağrılardır. İnsan Kendini Gıdıklayabilir mi?

Beynin serebellum kısmı ani olur olmaz zamanda kontrolsüz hareketlere sebep olabilecek gıdıklanma duyumuzu kontrol altına alır. Dışarıdan bir etki olmadan insan kendi kendini gıdıklayamaz.

En Çok Aranan Haberler