HABER

Beyin- sinir hastalıkları ve amino asid tedavisi

Son yıllarda hastalık tedavilerine yeni bir anlayış geldi.

Beyin- sinir hastalıkları  ve amino asid tedavisi

İnsan vücudu, tüm hastalıklarla mücadele etme yeteneğine sahiptir. İnsan vücudu işleyişi, bilim dünyasının hala çözemediği bir mekanizmaya sahiptir. İmmun sistem vücudu koruyan ve hastalıklara savaşan sistemdir. Bu sistemde arızalar meydana gelince hastalıklar başlar. Örneğin, vücudumuzda her gün milyonlarca kanser hücresi oluşur ve savunma mekamizması bunu yok eder, yine insan birçok kimyasal maddeye ve mikroplara maruz kalır, bunların zararlı etkileri savunma mekanizması tarafından yok edilir...vs.Bu savunma mekanizmasında oluşan aksaklık bir çok hastalığı hastalığı açığa çıkarır.

Beyin ve sinir sisteminde bir çok hastalığın sebebi bilinmemektedir. Kas hastalıkları.demans ,ALS,.....gibi bir çok hastalıkta tedavi sebep bilinemediği için başarısızdır. Hatta felce sebep olan damar tıkanmasının sebebi bile, oluşan pıhtıya vücudun savunma mekanizması tarafından yok edilememesidir.Zaten bu görüşe göre pıhtı oluşumunu engelleyen mekanizma çökünce pıhtı oluşmaya başlar.

İMMUN SİSTEMİ KUVVETLENDİREN VE SİSTEMİN BOZULAN KISMINI YOK EDEN TEDAVİ HASTALIKLARI ORTADAN KALDIRIR. Bu durumu, çevredeki sinekleri öldürmek yerine yerine bataklığı kurutmak gibi düşünebiliriz.

Malesef günümüzdeki bilgilerle bu da tam mümkün değildir.Bununla birlikte immun sistemi güçlendiren ve tedaviye yardımcı olan en iyi yöntemlerden birisi AMİNO ASİD TAKVİYESİDİR. İnsan vücudunun ortalama yüzde yirmisi amino asiddir. Bir çok hastalıkta vücudun en küçük yapı taşı olan amino asid eksiktir. Hücrenin ve immun sistemin en küçük yapı taşı olan aminoasid takviyesi hastalıkların tedavisine yardımcı olurken, sağlıklı insanda eksiği yerine koymak bir çok hastalıktan korur. Kan analizi ile eksik olan amino asidler saptanır ve kişiye özel ilaç hazırlanır, eksik tamamlanır. Belli aralıklarla takip edilir. Özellikle hastalanmadan yapılırsa bir çok hastalıktan korur. Ayrıca günümüzde yapılan bir çok çalışma amino asid tahlili sonucu çıkan sonuçların yüzdesi demans, kas hastalığı ..vs gibi bir çok hastalığın oluşmadan riskinı tayin ettiğini göstermiştir.

Prof.Dr.Serdar Dağ

Nörolog

http://www.doktorlarmerkezi.com

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler